Nødvendigheden af indgåelsen af aftale mellem ugifte samlevende

Del artiklen her:

Hvis du ikke har indgået aftaler med din samboende kæreste om hvad der skal ske hvis I går fra hinanden, hvilke konsekvenser tror du så, at det vil få?

Det korte svar er, at så vil den person der står opført som den officielle ejer, også blive anset for at være den reelle. Eller sagt på en anden måde, så vil den i kæresteparret der købte fx bilen eller campingvognen også være den, som får lov til at tage den med sig i forbindelse med forholdets ophævelse.

Det skyldes det simple, at de samlevende kærester netop ikke er gift. Havde de været det, havde de haft det, man plejer at kalde for et formuefællesskab. Det vil sige at deres økonomiske situation må formodes at være så sammenblandet, at aktiver og passiver skal deles nogenlunde ligeligt, hvis forholdet går i stykker og ender i en separation eller skilsmisse.

Det af den formelle ejer også er den reelle, kan nogle gange været tilfældigt. Eksempelvis hvis det er manden, der henter parrets nye fjernsyn, hvorfor det er hans navn, der kommer til at stå på kvitteringen. Alligevel vil det som udgangspunkt også være ham, der får det med sig ved en samlivsophævelse, uden at hans nu tidligere kæreste skal kompenseres økonomisk.

For at undgå overraskelser af denne type, vil ugifte samlevende normalt være nødsaget til at oprette det, man plejer at kalde for en samejeoverenskomst. Det vil sige en kontrakt, som eksempelvis regulerer, hvordan bestemte værdier skal fordeles, hvis parret går fra hinanden.

Hos Juristkontoret har de specialiseret sig i udarbejdelsen af samejeoverenskomster, hvilket firmaets jurister tager 1.499 kroner inklusiv moms for – og samtidig yder prisgaranti.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*