Økonomisk letvægter : Løkke sat til vægs af sin nærmeste embedsmand – der næsten tjener det dobbelte

Pressefoto fra Folketinget af Lars Løkke Rasmussen
Del artiklen her:

Ved det forestående Folketingsvalg vil aflønningen af politikere uden tvivl blive et tema. Men ser man på lønforholdene i Statsministeriet, burde det ikke nødvendigvis være tilfældet.

Lars Løkke Rasmussen Statsministeriet

1.5 millioner kroner.

Så meget lyder den årlige løncheck i runde tal på, når det handler om Danmarks statsminister. En aflønning der er en smule højere end hvad tilfældet er for udenrigsministeren, mens menige ministre må tage til takke med omkring 1.3 millioner kroner om året. En aflønning der blandt andet skal ses i sammenhæng med, at et medlem af Folketinget har en årsløn på omkring 720.000 kroner.

Lønninger der dog intet er at regne i forhold til, hvad ledende embedsmænd hiver hjem hvert år, når de har sikret sig centrale placeringer i statsadministrationen. For her er det mere reglen end undtagelsen, at de to øverst placerede i et ministerium, tjener mellem 1.5 og 2.0 millioner kroner.

Læs også : Kommunalt vandværk fyrer den af med lønninger på statsministerniveau, bestyrelsesmøder til over 40.000 kroner og dyre rejser til Folkemødet

En af undtagelserne til den hovedregel er dog Statsministeriet, hvor aflønningen af departementschefen, som normalt er titlen for den øverst placerede medarbejder i et ministerium, er væsentligt højere. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos blandt andet Statsministeriet.

Statsministeriets opgørelse over topembedsmændenes lønninger i 2018

 

Departementschef med indtjening på over 2.8 millioner kroner

Således fremgår det af de fremsendte oplysninger fra Statsministeriet, at departementschefen Christian Kettel Thomsen i 2018 modtog en fast årsløn på 2.287.153 kroner. En løn der blandt andet skyldtes et såkaldt personligt topchef tillæg på 739.636 kroner, ligesom der med stillingen som departementschef hos Statsministeriet, også følger et topcheftillæg på 128.374 kroner.

Læs også : Kommunen skal spare en halv milliard – mens lønningerne fortsætter sin eksplosive himmelfart : Nu tjener 37 bureaukrater over 1.000.000 kroner om året i Aarhus Kommune

Oven i lønnen på 2.287.153 kroner, fulgte sidste år også pensionsindbetalinger fra Statsministeriet på 498.542 kroner hvilket gjorde, at Christian Kettel Thomsens samlede indtægter i 2018 endte på 2.785.695 kroner.

Læs også : Skats løsning på image-problemer : Ansættelse af 7 direktører til gigantlønninger langt over statsministerens

Departementschefen var dog langt fra den eneste embedsmand hos Statsministeriet, som dette år havde en løn, der som minimum var på højde med den politiske chef. Således modtog departementsrådet Michael Starbæk Christensen en løn på 1.323.185, hvortil kom et arbejdsgiverbetalt pensionsbidrag på 201.070 kroner, hvorfor han sidste år i alt tjente 1.524.255 kroner. En aflønning der var meget lignede den, som departementsråd Christian S. Liebing modtog.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*