Økonomisk trængt kommune bruger millioner på kvindelig bokser – forsøger at skjule støtten

Del artiklen her:

Endnu engang boksede den kvindelige bokser Dina Thorslund på hjemmebane, da hun fredag vandt et VM-opgør. Traditionen tro var det de nordvestjyske skatteydere, der i dén grad måtte holde for, så stævnet kunne blive til noget.

Det hører i dén grad til sjældenhederne, at en bokser efter 20 professionelle kampe stadig er ubesejret. Men det er tilfældet for Dina Thorslund, efter hun fredag ikke kun forsvarede sit VM-bælte mod Yulihan Luna, men også sikrede sig et nyt i et andet forbund.

Næsten helt som traditionen foreskriver for Dina Thorslund, var det skatteyderne som var storsponsor for hendes opgør. Ligesom det i meget høj grad også har været tilfældet de andre gange, hvor hun er gået i ringen. Det er, med undtagelse af et par kampe i Tyskland mens hun havde tysk management, udelukkende sket i Danmark, hvilket der økonomisk er en klar årsag til.

Læs også : Voldtægter og gangstere : Kvindelig bokser har kostet kommuner millioner – nu går igen hun i ringen på skatteydernes regning

Det skyldes at hendes skiftende hjemkommuner er hovedsponsorer, når hun går i ringen. Det vel og mærke uden at kommunerne har lavet en egentlig analyse af sponsoraternes effekt, selv om de koster skatteyderne flere hundrede tusinde kroner per gang.

På samme måde som parterne går langt i bestræbelserne for at undgå, at beløbenes størrelser skal komme til offentlighedens kundskab.

 

Kommunal støtte ønskes skjult

Det skyldes at Holstebro Kommune konsekvent ved indgåelse af aftaler med Dina Thorslunds management, TK Promotion v/Kasper Holgersen, gør brug af følgende klausul :

– TKP (Tk Promotion, red.) oplyser, at nærværende kontrakt af konkurrencemæssige hensyn ikke må offentliggøres.

Læs også : Slunken kommunekasse igen storsponsor for boksers VM-stævne – men hendes værdi er faldet drastisk

Hvor store udgifter som Holstebro Kommune, som de seneste år har kæmpet så meget med at få de økonomiske ender til at mødes at den har gennemført skattestigninger, har haft til Dina Thorslund, kan blandt andet ses ved et stævne sidste år i påsken. Her blev Holstebro Kommunes skatteydere pålagt at betale 312.500 kroner, for at endnu et stævne med Dina Thorslund som hovednavn kunne løbe af stablen.

Læs også : Dina Thorslunds arabiske promotor : Drives fra berygtet skattely – og nægter at opgive fysisk adresse og telefonnummer

Omvendt fremgår det af aktindsigter Bjørknæs.dk, at Dina Thorslunds markedsværdi i dén grad synes at være for nedadgående. Således var den kommunale støtte til Dina Thorslund langt mindre ved fredagens stævne, end hvad tilfældet var sidste år i påsken.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*