Dronningen af pensioner, ben og offentlige lønninger : Over 2 millioner kroner om året til ekspolitiker – som hadede de rige

Folketingets pressefoto af Pia Gjellerup (S)
Del artiklen her:

Pensioner og store skatteyderbetalte lønninger står på det nærmeste i kø for den tidligere socialdemokratiske toppolitiker Pia Gjellerup, der ellers byggede en stor del af sin politiske karriere på at angribe millionærer.

– Vi skal tage fra de rige og give til de fattige, så forskellen mellem rig og fattig i Danmark ikke bliver endnu større.

Sådan kunne den korte udgave lyde af de politiske paroler, der hen over 1980erne, 1990erne og 00erne var med til at sikre Pia Gjellerup en fremtrædende placering hos Socialdemokratiets venstrefløj. En position der var med til at gøre, at hun ad flere omgange sad på ministerposter i regeringer under Poul Nyrup Rasmussens ledelse.

I 2007 sagde Pia Gjellerup farvel til Folketinget, for i stedet at blive ansat hos DJØF. Aktuelt bestrider hun stillingen som direktør for det skatteyderfinansierede Center for Offentlig-Privat Innovation, som årligt betaler hende omkring 1 million kroner ved medregning af såvel traditionel bruttoløn som arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Læs også : Universitet med gigantisk bureaukrati : 43 direktører – og et kæmpe antal chefer

Men som Journalista.dk kan dokumenterer via indhentede aktindsigter, er det kun omkring halvdelen af hendes årsløn, der faktisk stammer fra Center for Offentlig-Privat Innovation.

 

Sætter Mette Frederiksen til vægs

Det skyldes at Pia Gjellerup har sikret sig ekstra indtjeninger, som synes at være i direkte modstrid med kravene, hun byggede en afgørende del af sin politiske karriere på. Det ved eksempelvis at modtage store årlige pensionsindbetalinger, selv om hun slet ikke er gået på pension – endda to forskellige steder fra.

Læs også : DR ansætter 28-årig med få års erfaring i millionjob – mørklægger hendes eksakte aflønning

Den ene i skikkelse af ministerpensionen, som årligt sikrer den stærkt venstreorienterede politiker omkring 200.000 kroner. Den største pensionsudbetaling til den stadigt erhvervsaktive ekspolitiker kommer fra hendes tid i Folketinget, hvorfra hun må formodes årligt at modtage omkring 400.000 kroner.

Et beløb der svarer meget godt til ekstraindtægten, Pia Gjellerup har som bestyrelsesformand for By & Havn. Et ben hun har sikret sig med bistand fra partifællerne i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation, der har udpeget hende til posten.

Læs også : Festen fortsætter på DR : Ekstra ferie og orlov med løn – oven i kæmpe lønforhøjelser

Derved modtager Pia Gjellerup årligt omkring 2 millioner kroner fra skatteyderne, hvilket eksempelvis er væsentligt mere, end hvad statsminister Mette Frederiksen kan sætte ind på sin samlede lønkonto.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*