Tom kommunekasse – men alligevel 312.500 kroner til professionel boksers stævne

Del artiklen her:

Når Dina Thorslund går i ringen er der næsten per definition garanti for, at det er skatteyderne, der betaler en meget stor del af gildet. Det er også tilfældet her i påsken, hvor hun endnu engang bokser en VM-kamp i det nordvestlige Jylland.

Holstebro Kommunes økonomi har de seneste år, langt fra været nogen dans på roser. Således skal vi ikke mere end et par år tilbage, før problemerne var så udtalte, at kommunen var decideret bange for at miste hele sin egenkapital grundet for stor forskel mellem indtægter og udgifter.

Et forhold der gjorde, at nordvestjyderne spændte den økonomiske livrem ind, hvilket i høj grad gik ud over områder af den kommunale forvaltning, der typisk omtales som kernevelfærd. Det vil sige eksempelvis byens svageste indbyggere, hvis hjælp blev beskåret på en række områder. Ligesom Holstebro Kommune også fandt det nødvendigt at indføre ansættelsesstop, for på den måde at begrænse det stigende antal udbetalte lønkroner.

Læs også : Kommunes årlige udgift til professionel bokser : 730.000 kroner

Økonomiske udfordringer der gjorde, at Holstebro Kommune desuden fik lov til at hæve skatterne, for på den måde at kunne lukke de værste huller. Hvilket omvendt har givet mulighed for, at kommunen fx har kunnet overtage sponsoratet af Dina Thorslundes VM-kampe.

Aftale indgået mellem Holstebro Kommune og Dina Thorslunds management

 

Thorslund fravælger fast sponsor – for i stedet at rykke til nabokommunen

Således har hun de seneste år været sponsoreret af hjemkommunen Struer, hvor hun også har bokset en stor del af sine kampe. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Holstebro Kommune, er det dén, der står for en afgørende del af finansieringen af lørdagens stævne i den lokale Gråkjær Arena.

Læs også : Ikke råd til pension til multihandicappet : Betaler alligevel 281.250 kroner til boksekamp – og sætter professionel bokser på lønningslisten

Her møder Dina Thorslund mexikanske Niorkis Carreno, hvor midten af kanvassen vil være prydet af Holstebro Kommunes logo – hvilket også er tilfældet for dele af kampplakaten. Det skyldes at kommunen eksklusiv moms, kontant betaler 200.000 kroner for at få denne promovering. Hertil kommer det, der ifølge aftalen mellem Holstebro Kommune og Dina Thorslunds manager Kasper Holgersen omtales som indirekte fee. En udgift på 50.000 kroner eksklusiv moms, som omhandler markedsføring, sociale medier og brugen af Gråkjær Arena.

Læs også : Svindeldømt voldtægtsmand indgik kæmpe sponsoraftaler med kommune – som forsøgte at skjule prisen

Alt i alt medfører det, at skatteyderne betaler 250.000 kroner eksklusiv moms, for at Dina Thorslund kan gå i ringen. Eller hvad der svarer til 312.500 kroner, hvis der sker medregning af den statslige afgift.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*