Svindeldømt voldtægtsmand indgik kæmpe sponsoraftaler med kommune – som forsøgte at skjule prisen

Del artiklen her:

Når bokseren Dina Thorslund er gået i ringen, er det sket med et stort kommunalt tilskud i ryggen. En betaling der er forhandlet på plads af hendes manager med en meget blakket fortid.

Struer Kommune Dina Thorslund

7 års fængsel for 8 voldtægter og samtidig en dom for bedrageri for 400.000 kroner.

Sådan lød dommen ifølge Ekstra Bladet over boksepromotoren Peder Forsmann, da han i 2004 stod tiltalt for en lang række voldtægter. Ifølge formiddagsavisen begået ved, at han via datingsider og et falsk profilbillede, havde lokket pigerne op i sin lejlighed, for her at voldtage dem. I samme forbindelse blev han også dømt for bedrageri, hvilket skulle have været sket i forlængelse af, at han havde opkrævet betaling for udleje af sin lejlighed – uden at dette faktisk skete.

Oprindeligt hed Peder Forsmann dog slet ikke Peder Forsmann, men i stedet Peder Hougaard Knudsen. Men under sit nye navn har Forsmann været i stand til at skabe sig en givtig karriere som boksepromotor, hvilket blandt andet er sket via Dina Thorslund, der aktuelt er verdensmester i super bantamvægt hos forbundet WBO.

Læs også : Kommunes årlige udgift til professionel bokser : 730.000 kroner

En væsentlig del af finansieringen af Dina Thorslunds karriere de seneste år er kommet fra Struer Kommune, der har betalt en stor del af udgifterne til afholdelsen af hendes stævner.

Sponsoraftaler indgået mellem Peder Forsmann og Struer Kommune i forbindelse med Dina Thorslund-stævner

 

Kommune storsponsor for lokal bokser

Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Struer Kommune, at bokserens hjemkommune indenfor det seneste år har betalt lige under 700.000 kroner i sponsorater til hendes stævner. Her til er så kommet et fast økonomisk årligt tilskud fra kommunen på 55.000 kroner, således at man fra Struer Kommunes side indenfor de 12 seneste måneder har haft udgifter forbundet med Dina Thorslund på i runde tal 730.000 kroner.

Fra kommunens side har forklaringen lydt, at støtten til Dina Thorslund er givet, fordi bokseren er med til at brande kommunen.

Læs også : Kommunale boksefans på skatteydernes regning : 50 embedsmænd til VM-kamp

Aftalerne mellem den kvindelige bokser og Struer Kommune er blevet forhandlet på plads af Peder Forsmann, på trods af at Dina Thorslund ellers er på kontrakt hos den tyske promotor Nisse Sauerland. Men der har langt fra været tale om aftaler, som man fra Struer Kommunes side har ønsket, at offentligheden skulle have adgang til. Således tog det flere måneder og en række rykkere fra Journalista.dk henvendte sig til kommunen for at få udleveret aftalerne indgået mellem Dina Thorslunds management og Struer Kommune. En embedsmand undskyldte efterfølgende den langsomme udlevering med, at hun ”skulle have lov først”.

Den fulde kontrakt indgået mellem Struer Kommune og Peder Forsmann

 

Kommunaldirektør forsøgte at hemmeligholde støtte til bokser

Da Dina Thorslund i januar i år gik i ringen mod tyske Alesia Graf på hjemmebane i Struer, ønskede man i første omgang dog slet ikke fra kommunens side at oplyse, hvad man betalte til stævnets afholdelse. Prisen på 280.000 kroner inklusiv moms havde man nemlig aftalt med Peder Forsmann, at man ikke måtte oplyse til andre – heller ikke via aktindsigtsbegæringer.

Læs også : Alternativ sponsorkontrakt : Kommune forpligter sig til at reklamere for professionel bokser – og støtte med stort kontant beløb

Det på trods af at fremgangsmåden uden held tidligere er blevet forsøgt at andre kommuner, hvilket eksempelvis vil sige Kolding Kommune. Da koldingenserne sidste år fik besøg af Barack Obama mente man fra kommunens side ikke, at man kunne offentliggøre beløbet – fordi det ville betyde en lang række sagsanlæg fra folkene omkring den tidligere amerikanske præsident, der ville hemmeligholde prisen for hans foredrag. Her nåede de kommunale tilsynsmyndigheder i en klar afgørelse frem til, at Kolding Kommune havde tilsidesat reglerne – og derfor ikke kunne hemmeligholde støtten til Obama-besøget.

Læs også : Mens multihandicappet måtte kæmpe i årevis for førtidspension : Kommune bruger over kvart million kroner på professionelt boksestævne

Først efter at have klaget til de kommunale tilsynsmyndigheder, udleverede Struer Kommune den fulde ordlyd af aftalen indgået mellem Peder Forsmann og kommunaldirektør Mads Gammelmark, der underskrev på vegne af den vestjyske kommune.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*