Receptionsløver på skatteydernes regning : Filmfolk fyrede den – igen – af under festival

Del artiklen her:

Når danske filmfolk drager til festivaler, er der garanti for at skatteyderne må finde den store pung frem. Sådan var det også i forbindelse med Berlin-festivalen i 2018.

Det Danske Filminstitut

– Berlinfestivalen fylder 60 i år. Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, for det er en begivenhed, der stadig sprudler af energi. Og dansk film er til stede som aldrig før.

Sådan lød det i midten af februar i 2018 fra Det Danske Filminstitut, normalt forkortet DFI, i forbindelse med, at man gjorde sig klar til at rejse til Berlin. Det for her at deltage i den årlige tilbagevendende filmfestival, hvor højdepunktet er uddelingen af Guldbjørnen. En pris der går til årets bedste film, hvilket tidligere har drejet sig om en klassiker som Rain Man med Tom Cruise og Dustin Hoffman i hovedrollerne.

Læs også : Tørstige filmfolk i Cannes : 144 flasker vin og 700 øl drukket under branchefest

Men selv om der har været langt mellem superstjernerne de seneste år i forhold til uddelingen af Guldbjørnen, er der altid garanti for dansk deltagelse. Det i form af DFI, som fast sender en stor delegation til Berlin – uanset om der er danske film med i hovedkonkurrencerne eller ej.

Deltagelse som langt fra er en billig oplevelse for skatteyderne, hvilket fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Filminstituttet.

DFIs oversigt over udgifter i forbindelse med Berlin-festivalen i 2018

 

Meet the Danes – på skatteydernes regning

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at det i alt kostede skatteyderne lige over 180.000 kroner, da DFI i 2018 tog til Berlin-festivalen. Her af gik langt størstedelen dog til de receptioner og andre former for sociale sammenkomster, som blev afviklet i forbindelse med festivalen i den tyske hovedstad.

Læs også : Filmfolk forsøgte at skjule kæmpe forbrug af vin, øl og champagne under sydens sol på skatteydernes regning

Således lød regningen for denne del af deltagelsen på 112.222 kroner, hvilket i høj grad ville sige de ydelser, man købte fra et lokalt såkaldt business-event-firma. Hertil kom så også den reception, der blev afholdt den 16. februar i 2018, hvor alene depositummet løb op i 32.152 kroner.

Læs også : Filmfolk fester for flere hundrede tusinde kroner under festivaler – og forsøger at skjule regningers årsag

Det er dog langt fra første gang, at DFI bruger store beløb på at holde sammenkomster under udenlandske filmfestivaler. Det har typisk været tilfældet i forbindelse med receptionen Meet the Danes, der blandt andet løb af stablen under Cannes-festivalen i 2017. En sammenkomst der kostede skatteyderne 73.981 kroner, eller hvad der svarer til omkring 1/4 af de samlede udgifter på 265.984 kroner, som de dette år blev pålagt at betale for filmfolkenes besøg i det sydfranske.

Faktura til DFI for reception i Berlin i 2018

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*