Skovler millioner ind på at rådgive politikere – og scorer kæmpe skatteyderbetalt pension

Folketingets pressefoto af Anders Fogh Rasmussen
Del artiklen her:

Der synes at være meget langt mellem de politiske udmeldinger fra Anders Fogh Rasmussen om indretningen af velfærdsstaten og så til måden, han fast modtager indbetalinger fra den på.

– Fra socialstat til minimalstat.

Sådan lød titlen på bogen, som Anders Fogh Rasmussen udsendte tilbage i 1993. Her i argumenterede den daværende Venstreformand og leder af den blå oppossition for, at der skulle skæres afgørende ned på udbetalingerne fra velfærdsstaten.

Først og fremmest til dem, der i forvejen havde fornuftige indtægter. Det skulle ifølge den senere statsminister ske, for ikke kun at undgå at velfærdsstaten ville bryde sammen. Men også ud fra en betragtning om, at hvis de velbjærgede blev forgyldt af statskassen, ville en række nødvendige økonomiske incitamenter ikke længere være til stede.

Læs også : Kun 58 år gammel : Ekspolitiker har allerede scoret millioner i ministerpension

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, synes det ikke nødvendigvis at være holdninger, som privatpersonen Anders Fogh Rasmussen deler, når det handler om hans egen privatøkonomi. For på trods af at drive en succesfuld konsulentvirksomhed, kan han fast se iøjnefaldende beløb gå ind på sin konto fra den danske stat.

 

Rekordoverskud – oven i ministerpension

I en email oplyser Medarbejder- og Kompetencestyrelsen således, at Anders Fogh Rasmussen årligt modtager over 300.000 kroner alene i ministerpension :

– Forhenværende minister Anders Fogh Rasmussen modtog i 2022 306.743,40 kroner før skat i ministerpension. I 2023 har Anders Fogh Rasmussen i perioden fra januar-juli 2023 modtaget 181.731,19 kroner før skat i ministerpension.

Læs også : Millionaflønning af Poul Nyrup Rasmussen : Scorer fire skatteyderbetalte pensioner – på én gang

Ekstraudbetalingerne fra ministerpensionen kommer på trods af, at Anders Fogh Rasmussen i begyndelsen af juli kunne melde om rekordoverskud i hans firma Rasmussen Global Consulting. Det i forbindelse med offentliggørelse af det seneste årsregnskab, som lød på et overskud på 3.6 millioner kroner – hvilket var en klar fremgang i forhold til det forrige.

Læs også : Grådige MF-ere : Scorer kæmpe pensioner oven i lønnen fra Folketinget

Et firma som i høj grad bygger sin indtjening på at rådgive flere af Anders Fogh Rasmussens tidligere politiske kontakter fra tiden som statsminister og generalsekretær for NATO.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*