Dan Jørgensen får endnu en pressechef – traditionen tro til en fed hyre

Folketingets pressefoto af Dan Jørgnensen
Del artiklen her:

Endnu engang har Dan Jørgensen fået tilknyttet en pressemedarbejder, som får til opgave at kommunikere hans holdninger ud til danskerne – og endnu engang er det dem, der betaler regningen.

– Jobnyt. Om lidt stopper jeg som kommunikationsdirektør hos Læger uden Grænser efter 9 spændende år. For fra den 1. august begynder jeg i Udenrigsministeriet som pressechef for Ministeren for udviklingssamarbejdelse og global klimapolitik. Jeg glæder mig vanvittig meget til at blive en del af holdet her på Asiatisk Plads og arbejde endnu mere med nogle af de store globale udfordringer, som vi står overfor.

Sådan lød LinkedIN-opslaget fra Rasmus Baastrup Nielsen, da han før sommerferien kunne offentliggøre, at han stod foran at starte i jobbet som kommunikationschef hos Udenrigsministeriet. Det i den del af ministeriet som fokuserer på udviklingsbistand og den globale klimapolitik, hvor Dan Jørgensen er den politiske chef.

Læs også : Benny Engelbrecht fik ny pressechef med gode politiske forbindelser – og kæmpe lønforhøjelse i forhold til forgængeren

Det skyldes at Udenrigsministeriet er det eneste ministerium, som på politisk niveau er opdelt med to ministre. Mens Moderaternes Lars Løkke Rasmussen som udenrigsminister trækker de overordnede linjer, er det socialdemokraten Dan Jørgensens opgave at fokusere på ulandsbistand og internationale klimapolitiske problemstillinger.

 

Årsløn omkring et Folketingsmedlems – med mulighed for bonus

Selv om Rasmus Baastrup Nielsen langt fra er den eneste hos Udenrigsministeriet der har til opgave at formidle Dan Jørgensens budskaber, bliver det ikke nogen billig oplevelse for skatteyderne. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk hos opnået hos ministeriet.

Læs også : Dan Jørgensens håndplukkede pressechef hadede de rige : Nu tjener hun 1.2 millioner om året – efter at have scoret kæmpe bonus

Her i oplyser ministeriet via en email at kommunikationsmedarbejderen kan se frem til en løn, som nærmer sig et Folketingsmedlems :

– Udenrigsministeriet imødekommer på den baggrund din anmodning om aktindsigt fuldt ud. Det kan oplyses, at Rasmus Baastrup Nielsen vil oppebære en (brutto) månedsløn på i alt 56.573 kroner, og at pensionsbidraget udgør i alt 10.183 kroner per måned.

Derved når Rasmus Baastrup Nielsen inklusiv pensionsindbetalinger fra sin arbejdsgiver op på en månedsløn på 66.756 kroner, hvilket medfører en årlig gage på 801.072 kroner. Hertil kommer muligheden for at opnå bonusser, som specielt socialdemokratiske ministre, de seneste år fast har uddelt til deres nærmeste medarbejdere.

Læs også : Pernille Rosenkrantz-Theil fik politisk kampfælle som ny pressechef – efter at forgængeren scorede kæmpe fratrædelsesgodtgørelse og to store bonusser

Udbetalinger på dette niveau er langt fra et særsyn, når det handler om kommunikationsmedarbejdere i ministerierne. Således tjener de ofte særdeles tæt på 1 million skattekroner, for at agerer PR-medarbejder på deres politiske chefer.

Opslag fra Rasmus Baastrup Nielsen på LinkedIN

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*