Offentligt spildevandsselskab forgylder direktør : Tjener langt over det dobbelte af statsministeren

Del artiklen her:

Spildevand lyder måske ikke som en branche, hvor der udbetales millionlønninger. Men det er tilfældet hos hovedstadsselskabet HOFOR, hvor ikke kun direktøren tjener langt mere end statsministeren.

HOFOR

– Vi indvinder cirka 50 millioner m3 grundvand årligt til fremstilling af drikkevand. Drikkevandet kommer dybt nede fra Danmarks undergrund og indeholder kun naturlige mineraler.

Sådan lyder en del af den omtale, som det kommunale københavnske selskab HOFOR giver af sig selv på sin hjemmeside. Et selskab som blandt andet står for indsamlingen og bearbejdningen af spildevand, således at der er rent drikkevand i hovedstadsområdet.

Læs også : Stærkt venstreorienteret borgmester forlod frivilligt politik for millionjob – og scorede samtidig kæmpe eftervederlag

Men én ting som man tydeligvis ikke har den store lyst til at tale om i HOFOR er den aflønning, selskabets direktion modtager. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som er blevet opnået af Journalista.dk hos selskabet.

Aktindsigter der fastslår, at det er en særdeles god forretning at være ansat i det kommunale selskab.

Oversigt over 2017-lønningerne for HOFORs direktion

 

Selv vicedirektør med lønnning langt over Lars Løkkes

Således fastslår de fremsendte bilag til Journalista.dk, at man hos HOFORs opnår lønninger, som selv Danmarks regering må se langt efter. For den øverst placerede embedsmand er endda tale om en aflønning, som giver Lars Løkke Rasmussen baghjul – med flere længder.

Læs også : Lønfesten fortsætter på DR : Nyansat direktør får årsløn på 1.844.312 kroner

Således tjente HOFORs direktør, Lars Therkildsen, i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger 3.428.470 kroner. Dermed tjente han dette år langt mere end statsminister Lars Løkke Rasmussen, hvis samlede lønseddel i runde tal stod skatteyderne i 1.500.000 kroner.

Læs også : Odense Kommune brugte millioner på sponsorat af Superliga-hold – uden effekt

Statsministeren blev også klart overgået på indtjeningen af HOFORs vicedirektør, Jan Kauffmann, der i 2017 i alt sikrede sig en skatteyderbetalt aflønning på 1.888.321 kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Knap 10.000 kr. om dagen – også lørdag/søndag.
    Dette svineri med skatteydernes penge, burde sendes en tur igennem rensningsanlægget.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*