Syddansk Universitet nægter at udlevere afgørende oplysninger om gigantstøtte til Obama-arrangement til Journalista.dk – gav dem alligevel til socialdemokratisk medie

Del artiklen her:

I flere uger har Syddansk Universitets jurister kæmpet imod at fortælle, hvad det koster skatteyderne, når Barack Obama kigger forbi i slutningen af september. Alligevel har andre medier ikke haft samme problemer.

Barack Obama Syddansk Universitet Lisbeth Broegaard Petersen

En af grundreglerne indenfor den offentlige forvaltning er, at lige sager skal behandles ens. Med andre ord må offentlige organisationer og embedsmænd ikke forskelsbehandle, hvis eksempelvis to borgere henvender sig med præcist de samme ønsker.

Men helt sådan ser man ikke på det hos Syddansk Universitet i forbindelse med, at Journalista.dk har forsøgt at finde ud af, hvad skatteyderne skal betale for besøget af Barack Obama, der gennemføres i slutningen af denne måned. For mens Journalista.dk ikke har kunnet få aktindsigt i oplysningerne, har man gerne ville udlevere oplysningerne til det socialdemokratiske medie Pio Pio.

Læs også : Borgmester om kontant støtte på 750.000 skatteyderkroner til Obama-besøg : Godkendt udenfor dagsordenen

Således kunne Pio Pio den 23. august berette, at man fra universitets side betaler 1 million kroner for Obama-besøget, som arrangeres af den private forening Business Kolding.

Det i forbindelse med et interview, som bestyrelsesformand for Syddansk Universitet, Lars Nørby Johansen, gav til Pio Pio.

Følgeskrivelse fra Syddansk Universitets kontorchef Lisbeth Broegaard Petersen

 

Udlevering af oplysninger kan medfører aflysning arrangement – ifølge SDU

Når Syddansk Universitets bestyrelsesformand på den måde melder officielt ud med hvor meget man støtter Obama-arrangementet med, skulle man måske ikke umiddelbart tro, at der var tale om en forretningshemmelighed. Men det er det ifølge kontorchef på Syddansk Universitet, Lisbeth Broegaard Petersen, som i en email til Journalista.dk blandt andet skriver følgende :

– Ifølge kontrakten som Foreningen Business Kolding har indgået med repræsentanter for den amerikanske præsident, skal der være total fortrolighed omkring alle vilkår i kontrakten, herunder økonomi. En offentliggørelse af partnerskabsaftalens oplysninger om pris og/eller antallet af billetter, der stilles til rådighed for SDU (Syddansk Universitet, red.), vil derfor kunne medføre en aflysning af arrangementet med begrundelse i kontraktbrud. En aflysning vil efterlade foreningen Business Kolding med et større økonomisk tab. På baggrund af ovenstående anmoder Foreningen Business Kolding om, at beløbets størrelse og/eller antallet af billetter, der stilles til rådighed for SDU, ikke er omfattet af aktindsigten. SDU er enig med Foreningen Business Kolding i det beskrevne beskyttelseshensyn og undtager således de oplysninger, som angivet af Business Kolding med henvisning til Offentlighedslovens §30, nr. 2.

Læs også : Én time efter Journalista.dks afsløring : Borgmester lover 750.000 skattekroner til Obama-besøg

På Journalista.dk har vi fra Syddansk Universitets presseafdeling forsøgt at få en forklaring på, hvordan det var muligt for universitet at udlevere oplysninger om sponsoratet af Business Koldings besøg af Barack Obama til Pio Pio, hvis der virkelig var tale om forretningshemmeligheder i relation til universitets økonomiske tilskud.

I en email oplyser Syddansk Universitet, at oplysningerne om det økonomiske tilskud til Obama-arrangementet kom ud i offentligheden ved en fejl – hvilket dog ikke ændrer på, at man ikke ønsker at udlevere dem til Journalista.dk

Udleverede bilag fra Syddansk Universitet i forbindelse med Barack Obama-besøg

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*