Politikere og embedsmænd fyrede den af på cafeer og restauranter : Nægter at udlevere bilagene

Del artiklen her:

Den grønlandske udgave af Barbara Bertelsen nægter ikke kun at udlevere bilagene, der blev afholdt af hans politiske chefer og kollegaer på skatteydernes regning. Men også at oplyse om den lovgivning, som han mener skulle give ham mulighed for det.

I slutningen af april måned i år, skete der efter flere års tilløb offentliggørelse af udkastet til en grønlandsk forfatning. Dokumentet der skal være det juridiske grundlag for, hvordan et selvstændigt Grønland skal agerer.

Men det er dog ikke kun selve indholdet, fokus har været på i den grønlandske offentlighed, når talen er faldet på forfatningsudkastet. Det har nemlig også i høj grad fyldt, at der har været store udgifter forbundet med udarbejdelsen til Forfatningskommissionen. Ikke kun grundet ansættelserne af ekspolitikere og andre med direkte forbindelser til den politiske top til at stå for det daglige arbejde, men også fordi forbruget over repræsentationskontoen har været markant.

Læs også : Behandling på sex- og pornoafvænningsklinik, vaginaltablet og vaseline : Politiker shop-amok med partiets kreditkort – finansieret af skatteyderne

En debat der er kommet op igen efter en revisionsrapport fra EY har slået fast, at Forfatningskommissionen langt fra har udvist den økonomiske tilbageholdenhed, der kunne have været forventet. Hvilket blandt andet skyldes et stort forbrug på restauranter og barer, hvor kommissionens politiske ledelse og ansatte medarbejdere har været særdeles flittige gæster i de år, arbejdet har stået på.

 

Grønlands øverst placerede embedsmand : Vi udleverer ikke ét eneste bilag

Ifølge en revisionsrapport offentliggjort tidligere på måneden, foregik det på denne måde :

– Udgifter til forplejning og personalearrangementer / -udflugter tegner sig for henholdsvis 44% og 39% af de samlede personaleudgifter i henholdsvis 2021 og 2020, svarende til et gennemsnitligt månedligt forbrug på 6.400 kroner og 7.700 kroner. Sammenholdt med antallet af ansatte og arten af udgifter, hunder blandt andet julefrokost og møder afholdt på cafeer og restauranter, er der efter vores vurdering ikke tale om sparsommelig adfærd, idet anledning til for eksempel møder på cafeer og restauranter ikke fremgår af bilagsmaterialet.

Læs også : Lydoptagelser : Partikassen var så tom at sekretær ikke kunne få løn – hvorefter hovedbestyrelsesmedlem foreslog ”lokumsaftale”

Men hvad det præcist er for nogle bilag der referes til i EYs rapport, er dog ikke noget, som det grønlandske Selvstyre mener at offentligheden har krav på at få adgang til. Således oplyser dets øverst placerede embedsmand, departementschefen i Formandens Departement Hans-Peder Barlach Christensen, i en email til Journalista.dk, at der ikke vil ske udlevering af ét eneste bilag.

Læs også : Kontanthævninger på kontanthævninger uden underbilag – og frisørbesøg : Politiker med rødglødende partikort finansieret af skatteyderne

På trods af flere forespørgsler nægter han dog at oplyse, med hvilken lovgivning afvisningen sker.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*