Radiotavshed fra kulturministeren : Mette Bock lukker ned om brug af fupforening for at skaffe sendetilladelse til tidligere arbejdsgiver

Del artiklen her:

Under sin tid som topchef for Jyske Vestkysten, blev kulturminister Mette Bock (LA) politianmeldt for oprettelsen af en fupforening, hvis aktiviteter medførte en konkurrent et milliontab. Men det er ikke noget, som politikeren i dag ønsker at forholde sig til.

– Den 27. februar 2003 blev ansøgningen ændret til en ”forening”, der blev tryllet op af skuffen, med nogle vedtægter, der ikke var attesteret vedtaget. Dette blev så efter en rykker efterleveret den 14. marts 2003. Denne forening virker for mig, særdeles suspekt, og meget konstrueret. Der er således stærk tvivl om foreningen virkelig har været stiftet den 13. december 2002, som postuleret af formanden Mette Bock.

Sådan lød en del af den politianmeldelse, som tilbage i 2003 blev indgivet på ikke kun avisen Jyske Vestkysten, men også dens daværende topchef, nuværende kulturminister Mette Bock, personligt.

Det af konkurrenten Radio Mojn, der var af den klare opfattelse, at Jyske Vestkysten anført af Mette Bock havde gjort brug af en fupforening, for uretmæssigt at sikre sig en eftertragtet sendetilladelse i og omkring Sønderborg og Aabenraa.

Læs også : DRs jurister fik nok : Blokerede for at Mette Bocks datter kunne blive ansat under hende

En tildeling der skete på bekostning af Radio Mojn, som dermed mistede en stor del af sine lyttere – og samtidig en væsentlig del af sit indtægtsgrundlag.

 

Ingen respons på trods af en række henvendelser

Som Journalista.dk kunne dokumentere tidligere på dagen, kom politianmeldelsen efter, at Jyske Vestkysten i første omgang var blevet nægtet en sendetilladelse til sin kommercielle radiostation Skala FM. Efterfølgende anvendte man i stedet Foreningen Radio 2003 til at sikre sig muligheden for at udsende Skala FM i Aabenraa og Sønderborg-området, uanset at man overfor lokalradionævnet ellers ifølge politianmeldelsen indgivet af Radio Mojn havde lovet, at sendetilladelsen skulle bruges til at udsende traditionel lokalradio – med et meget lokalt udgangspunkt.

Læs også : Kulturministeren nedsatte et udvalg – som bevilgede hendes datters firma 1.800.000 kroner

Samtidig fremgik det af politianmeldelsen, at Mette Bock på vegne af Jyske Vestkysten havde gjort brug af Foreningen Radio 2003, efter at ansøgningsfristen for at søge sendetilladelsen i Sønderborg og Aabenraa-området ellers var udløbet. En fristoverskridelse man fra lokalradionævnets side ifølge Radio Mojn dog så bort fra, så Mette Bock og resten af Jyske Vestkysten kunne sikre sig den eftertragtede sendetilladelse til Skala FM.

Læs også : Kulturministeren nedsætter nævn – som behandler millionansøgning fra hendes egen datter

Den seneste tid har Journalista.dk løbende forsøgt at komme i kontakt med Mette Bock, som tydeligvis ikke har haft den store lyst til at fortælle om sine forbindelser til Foreningen Radio 2003 – og den sendetilladelse, som foreningen opnåede til brug for Skala FM. Det på trods af at Mette Bock selv de seneste år har stået i spidsen for netop radioområdet, efter at hun i 2016 blev udnævnt til kulturminister.

 

Her er spørgsmålene Mette Bock nægter at svare på

I hvert fald er Mette Bock på trods af flere rykkere afsendt til hendes spindoktorer ikke vendt tilbage på spørgsmålene om, hvorfor at hun var bagmand for Foreningen Radio 2003 – og om det er rigtigt, at den aldrig nogensinde havde egentlige aktiviteter.

Læs også : Podcast #1 : Zetland – og forbindelsen til Mette Bock

Mette Bock har heller ikke ønsket at forklare, hvorfor foreningen hun var bagmand for, aldrig leverede det lovede indhold i form af egentlige lokale egenproduktioner fra Aabenraa- og Sønderborg-området.

Læs også : DR løber fra løfte : Mørklægger tidligere chefers millionbonusser

Ligesom Mette Bock blandt andet heller ikke har haft lyst til at fortælle, hvorfor hun under sin tid som minister har stået stejlt på krav i sendetilladelser til fx Radio 24syv – mens hun tidligere synes at have haft en noget anderledes liberal tilgang til netop sendetilladelser til radiostationer, når det har været i hendes egen interesse.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*