Rasmus Prehn holdt kæmpe afskedsmiddag – efter kun få måneder som kulturminister

Folketingets pressefoto af fødevareminister Rasmus Prehn (S)
Del artiklen her:

For den skandaleombruste socialdemokrat var det ikke nok med den traditionelle overdragelsesforretning, da han efter et kort vikariat stoppede som kulturminister. I stedet måtte skatteyderne betale for, at han kunne afholde en stor middag.

En af de faste traditioner i forbindelse med overdragelsen af et ministerium fra én minister til en anden er en mindre reception, hvor der blandt andet sker udveksling af gaver mellem politikerne. Men derved stopper festlighederne normalt, fordi en ny indehaver af ministerkontoret reelt også betyder, at den forudgående kun har en særdeles begrænset forbindelse til ministeriets embedsværk.

Men sådan var det langt fra, da Rasmus Prehn stoppede efter blot få måneder som kulturminister. En post han overtog i forbindelse med, at den ellers siddende kulturminister Joy Mogensen gik på barselsorlov. Da hun vendte tilbage til ministeriet betød det, at Rasmus Prehn i fuldt omfang kunne fokusere på sin oprindelige ministerpost – nemlig som udviklingsminister.

Læs også : Rasmus Prehn-restaurantbesøg forsøgt holdt skjult – ved at lade ministerchauffør betale

Men på trods af at det kun var ganske få måneder socialdemokraten sad på posten som kulturminister, fandt han det alligevel nødvendigt at invitere til en afskedsmiddag for udvalgte embedsmænd. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Kulturministeriet.

 

Stort antal øl – oven i vinmenuer til alle deltagere

Heraf fremgår at 13 personer med Rasmus Prehn i spidsen, den 23. januar 2020 satte sig til bords på Restaurant Höst. En prisvindende restaurant, som er placeret i den centrale del af København.

Læs også : Endnu en Prehn-ansat politianmeldt – for igen og igen at nægte at udlevere bilag med forbindelse til hans forbrug af skatteydernes penge

På skatteydernes regning blev alle deltagerne beværtet med en 3-retters menu, som blev skyllet ned med ikke kun en 3 glas vinmenu. Men også et større antal øl, ligesom der også var luft i budgettet til at give en donation til plantning af nye træner. Forhold der var med til at gøre, at Rasmus Prehns afskedsmiddag med Kulturministeriet endte med at stå skatteyderne i 10.350 kroner.

Læs også : Springende champagnepropper : Prehn fyrede den – igen – af på din regning

Den iøjnefaldende afskedsmiddag kommer i forlængelse af, at Rasmus Prehn sidste år trak store mange negative overskrifter i forhold til hans forbrug over den skatteyderbetalte repræsentationskonto. Ligesom det også medførte løftede øjenbryn, at han igen og igen nægtede at oplyse, hvem han spiste en middag med.

Det efter først at have opført en forkert deltager på bilaget.

Faktura til Kulturministeriet i forbindelse med Rasmus Prehns afskedsmiddag

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det er ufattelig, at han har ofret sit politiske liv for nogle middage.
    Det må være et gammelt brist, så hvorfor gardere han sig ikke ved at have en person til at styre pengene?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*