Rasmus Prehn og Danida fyrer den af i Afrika : Bruger 300.000 kroner på konference i Kenya – med kongerøgelse

Folketingets pressefoto af udviklingsminister Rasmus Prehn (S)
Del artiklen her:

Det blev en dyr fornøjelse for de danske skatteydere, da Udenrigsministeriet anført af udviklingsminister Rasmus Prehn finansierede en konference i Afrika om kvinders rettigheder.

juristkontoret

Når der afholdes en konference vil det normalt være værten, der betaler for eksempelvis leje af lokaler, bespisning af deltagere og andre traditionelle omkostninger. Men sådan var det langt fra, da konferencen Nairobi Summit on ICPD25: Accelerating the Promise løb af stablen i midten af november sidste år.

For ved konferencen i det kenyanske hovedstad, som havde fokus på kvinders rettigheder i specielt ulandene, var det nemlig i meget høj grad de danske skatteydere, der måtte holde for. Således fremgår det af af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Udenrigsministeriet, at det var skatteyderfinansierede Danida, der hører under ministeriet, som afholdt en stor del af konferencens udgifter.

Læs også : Millionærer på udviklingsbistand : Danida-ansatte tjener langt mere end statsministeren

Derfor var det også udviklingsminister Rasmus Prehn, der var udsendt af den danske regering til Naoiro Summit. Ligesom han på flyet til den afrikanske metropol, havde selskab af kronprinsesse Mary.

Udenrigsministeriets udgiftsoversigt over konference i Nairobi

 

Dyr konference afsluttet med ønske om yderligere fokus på kvinders rettigheder

Ifølge de fremsendte opgørelser fra Udenrigsministeriet endte den samlede regning for konferencen på 294.870 kroner, hvilket dog ikke kun skyldtes selve dagene i Nairobi. Men også at de danske skatteydere blev pålagt at betale en række udgifter, der relaterede sig til konferencens forberedelse.

Læs også : Journalistisk beskæftigelsesprojekt hos Udenrigsministeriet : Millioner brændes af på u-landsmagasin

Derfor var det også kun omkring halvdelen af de samlede udgifter, der gik til selve konferencen – eller i alt 166.761 kroner. Af disse udgjorde flybilletterne for ikke kun Rasmus Prehn og kronprinsesse Mary en væsentlig andel, ligesom der også blev betalt for at en række embedsmænd kunne komme med til Afrika. Ifølge de offentliggjorte billeder fra konferencen, fik de adgang til det til lejligheden opstillede telt, hvor samtalerne og forhandlingerne mellem de udsendte delegationer fandt sted.

Læs også : Løntrykker – Samuelsen tjener langt mindre end sine nærmeste embedsmænd

I forbindelse med konferencens afslutning blev udsendt en udtalelse, som reelt alene byggede på, at man ville fortsætte arbejdet med at forbedre kvinders rettigheder. Et arbejde der også ville fortsætte, når delegationerne var vendt hjem til deres respektive lande.

Udenrigsministeriets udgiftsoversigt over konference i Nairobi

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*