Region fyrer varme hænder – men beholder flere hundrede kommunikationsmedarbejdere

Pressefoto fra Region Nordjylland
Del artiklen her:

De manglende nedskæringer blandt kommunikationsfolkene kommer på trods af, at en del af deres arbejde netop er blevet fastslået til at være i strid med datalovgivningen – og derfor må formodes omgående at stoppe.

Spørger man ledelsen i Region Nordjylland er økonomien langt fra, hvor den burde være.

Hvilket blandt andet kommer i forlængelse af de mange skandaler, som relaterer sig til regionens kommende supersygehus. Først og fremmest fordi færdiggørelsen i dén grad trækker ud – og medfører en langt højere regning til skatteyderne end oprindeligt lovet fra politisk hold.

Derfor lyder det nu fra Region Nordjylland, at man indenfor de kommende måneder ser sig nødsaget til at foretage en række nedskæringer. I forhold til ansættelser betyder det afsked med 44 medarbejdere, hvilket ifølge Nordjyske i høj grad kommer til at gå ud over sygeplejersker, SOSU-hjælpere og andre grupper af traditionelt sygehuspersonale.

Nedskæringer der kommer i forlængelse af, at regionen allerede har gennemført et på mange måder reelt ansættelsesstop og andre former for egentlige nedskæringer.

Omvendt lyder meldingen fra Region Nordjylland, at den ikke forventer at skære ned på antallet af medarbejdere i sin kommunikationsafdeling. Det på trods af at den ifølge regionens hjemmeside udgøres af et par hundrede medarbejdere – alene de centralt ansatte, hvortil må formodes at komme et væsentligt antal lokalt ansatte rundt om på eksempelvis sygehusene.

De manglende nedskæringer i den omfattende kommunikationsafdeling kommer på trods af, at Datatilsynet tidligere på måneden kom med en afgørelse, der tydeligvis kom bag på landets regioner. Det i forhold til at det er i strid med datalovgivningen, når der bringes billeder og andre former for indslag med patienter – hvor de eksempelvis fortæller om hvor fremragende en behandling de får. Det skyldes at Datatilsynet ikke mener, at patienter overfor regionerne kan give tilladelse til at blive fotograferet under indlæggelser.

Det har allerede fået Region Syddanmark til at lukke ned for sin dækning fra sygehusene, hvilket regionens kommunikationsafdeling har stået for.

 

Andre artikler om Region Nordjylland

Bryder alle normer : Regional direktør stopper – uden millioner af kroner i gyldent håndtryk

Region tilbage til normalen : Gyldent håndtryk på 4 millioner kroner til uønsket direktør

Lønnen ikke ens for sygeplejersker: Kæmpe lokale forskelle – op til 150.000 kroner om året

Faktatjek : Nej, der bliver ikke færre sygeplejersker – flere hundrede ekstra ansat det seneste år

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*