Skandaleramt advokatfirma angriber uskyldigt forfulgt families advokat : Kræver hun skal betale en del af dets gigantiske salær

Del artiklen her:

Det københavnske advokatfirma Norrbom Vinding har taget et meget kontroversielt skridt i brug i en sag, hvor dens klient Hjørring Kommune, igennem en længere periode tvangsfjernede en families døtre på trods af at beskyldninger var afvist af Nordjyllands Politi.

Når talen de seneste måneder er faldet på Advokatfirmaet Norrbom Vinding, har det langt fra været på positive historier. Tvært i mod problemerne, som københavnerne har haft i forlængelse af den advokatundersøgelse, de udarbejdede for TV2 omkring MeToo-afskedigelserne af først og fremmest studieværterne Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo.

Således slog Datatilsynet tidligere på året fast, at advokatfirmaet sammen med den statslige tv-station, havde set stort på en række basale retssikkerheder, der skulle have været overholdt i som minimum Jes Dorph-Petersens sag. På samme måde som Norrbom Vinding også måtte indkassere et nederlag hos Advokatnævnet, fordi undersøgelsen ledet af firmaets partner, Yvonne Frederiksen, også i forhold til de advokatetiske regler, havde lidt af en række markante mangler.

Læs også : Ingen andre kunne byde på millionopgave : Gik til advokatfirma bag skandaløs frifindelse af borgmester

Alligevel fortsætter advokatfirmaet nu med en meget aggressiv fremgangsmåde i en sag, som den har ført på vegne af Hjørring Kommune. Det efter at kommunen fastholdt tvangsfjernelsen af tre døtre til den lokale Bom-familien, efter at den anonymt var blevet beskyldt for at have lovet disse børn væk til prostitution.

På trods af at beskyldningerne hurtigt blev afvist af Nordjyllands Politi som usande, gik der omkring to år, før familiens døtre i 2020 kom hjem igen til deres forældre.

Del af processkrift omkring sagsomkostninger i Bom-familiens sag fra Hjørring Kommunes advokat Søren Skjerbek, Norrbom Vinding

 

Presset advokatfirma har allerede sendt regninger for 400.000 kroner

Efterfølgende lagde forældrene sag an mod Hjørring Kommune, for også at få rettens ord for at døtrenes tvangsfjernelser var sket i strid med reglerne. En retssag der dog kunne have været undgået, hvis blot kommunen i sidste ende, havde givet en undskyldning til familien.

Læs også : Borgmester og tre embedsmænd hoppede over i vaccinekøen : Medførte advokatregning på 448.000 kroner

Retssagen blev ifølge dens dokumenter, som Journalista.dk har fået adgang til, ophævet i marts i år. Det efter at det stod klart for Bom-familien, at den efter et afslag på fri proces, ikke havde de fornødne midler, til at føre sagen mod Hjørring Kommune til dom.

Efterfølgende består så spørgsmålet om, hvilke sagsomkostninger Bom-familien skal betale til Hjørring Kommune – hvilket i praksis vil sige dets advokatfirma Norrbom Vinding.

Læs også : Skandaleramt advokatfirma sender kæmperegning til fattig kommune i sag om få tusinde kroner – efter enormt tidsforbrug

Hvor stor en regning der kan blive tale om, kan læses ud af de regninger, som Norrbom Vinding allerede har afsendt til Hjørring Kommune.

Som det fremgår af aktindsigter herfra opnået af Journalista.dk, drejede det sig allerede på et tidligt tidspunkt i forløbet om omkring 400.000 kroner.

 

Sjældent set angreb på andet advokatfirma

Men som noget nær uhørt indenfor advokatverdenen, forsøger Norrbom Vinding nu at få pålagt Bom-familiens advokat, Julia Jensen, til som minimum at betale en del af regningen for det ophævede søgsmål. Det skyldes ifølge et processkrift dateret den 1. april i år, at Norrbom Vinding mener at Julia Jensen skulle have ført en langt mere omfattende sag, end hvad der faktisk var nødvendigt.

Læs også : Taber tre klagesager: Embedsmænd fortsætter alligevel med at skjule gigantiske advokatregninger

Således skriver Norrbom Vinding-advokaten Søren Skjerbek, at han finder det unødvendigt at føre tre forskellige sager om tvangsfjernelse af de tre døtre, da det ifølge ham, havde været fuldt tilstrækkeligt blot at føre alle sager samlet – hvilket ifølge Søren Skjerbeks såkaldte processkrift, ville have formindsket sagsomkostningerne afgørende.

Norrbom Vinding-advokaten oplyser dog ikke i processkriftet, hvorfor alle tvangsfjernelsessagerne i juridisk forstand var ens. Det i en situation, hvor en kommune ellers er forpligtet til, netop at behandle tvangsfjernelsessager individuelt, selv hvor der er tale om søskende.

Del artiklen her:




1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*