Skatteydernes udgift per time for kulturmøde på Mors denne weekend : 53.187 kroner

Pressefoto Kulturmødet
Del artiklen her:

Der er en dyr affærer for skatteyderne, når det såkaldte Kulturmøde i denne weekend løber af stablen på Mors.

Kulturmødet Morsø Kommune

– Kultur er en vigtig forudsætning for demokratiet. Kulturen skaber møder mellem ”dem og os” og bygge bro på tværs af forskelle. Kultur er det fælles fundament, vi deler, men kultur er også det, der skiller os ad. Med blikket rettet mod mangfoldighed og forskellighed ser vi på kunst og kultur i demokratiets tjeneste.

På blandt andet denne måde markedsfører Kulturmødet sig selv på sin hjemmeside i forbindelse med, at 2018-udgaven af det hovedsageligt skatteyderfinansierede arrangement løber af stablen. Det med base i en lang række foredrag, som det også kendes for Folkemødet på Bornholm, som på en lang række områder fremstår som forbilledet for Kulturmødet.

Læs også : Forbruget på Bornholm slår nye rekorder : Kommunernes udgifter til Folkemødet mere end 5-doblet på blot 5 år

Men lige så glade man er på Mors for at markedsfører sit Kulturmøde, lige så besværligt er det at få oplyst, hvad det koster skatteyderne, når der eksempelvis sker indgåelse af aftaler med kendisjournalister som Clement Kjersgaard. Det for at han kan agere blikfang for debatter, hvis deltagere sjældent på egen hånd er i stand til at tiltrække sig den store opmærksomhed på egen hånd.

Men én ting ligger dog fast – det bliver dyrere og dyrere for skatteyderne at finansiere Kulturmødet, der strækker sig over 48 de kommende dage.

Oversigt over udgifter til Kulturmødet i årene 2013 og 2014

 

Fordobling af udgifter på få år

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk fra Morsø Kommune kostede det i 2017 4.339.210 kroner at afholde Kulturmødet, hvilket var et lille fald i forhold til 2016, hvor udgifterne løb op i 4.520.000 kroner. Det ændrer dog ikke ændrer på, at Kulturmødet i forhold til dets udgifter, har været inde i en eksplosiv udvikling. Således kostede afviklingen i 2013 2.245.000 kroner, eller hvad der næsten svarer til en fordobling på kun 5 år.

Læs også : DTU skærer ned på forskningen – men brænder 450.000 kroner kroner af på Folkemødet

Den alt afgørende del af finansieringen af Kulturmødet, kommer fra skatteyderne. Således betalte de i 2017 2.553.000 kroner, for at arrangementet kunne løb af stablen. Eller hvad der svarer til, at skatteyderne betalte 53.187 kroner, for hver af de 48 timer, som Kulturmødet varede i 2017. Går det som det plejer, får udgifterne endnu et nyk op i år for mødets afholdelse, hvilket også vil afspejle sig i stigende udgifter for skatteyderne.

Læs også : Skærer ned på de syge og gamle for tresifret millionbeløb : Region brænder alligevel mange hundrede tusinde kroner af på Folkemødet

Hvad de præcist betaler for, er dog ikke noget, man fra Morsø Kommunes side har den store lyst til at oplyse om. Selv om man har tabt en klagesag, nægter man stadig på andet år via sin jurist, Marianne Andsager, at udlevere bilag der eksempelvis relaterer sig til, hvad eksempelvis tv-stjerner har fået for at lede debatter under Kulturmødet.

Oversigt over udgifter til Kulturmødet i årene 2015 og 2016
Oversigt over udgifter til Kulturmødet i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*