I den seneste valgkamp fik Piopio.dk et mindre gennembrud, da det blev kendt for at gå hårdt til den daværende V-regering. Den kritiske tilgang mod ikke kun Venstre men også partiets blå støttepartier var så markant, at Pio Pio hurtigt blev omtalt som et socialdemokratisk medie.
Hvilket blev underbygget af, at der på forsiden af netmediet var en fane, der hed Socialdemokratiet – hvorfra man kunne klikke sig videre til partiaktiviteter rundt om i landet. Ligesom en række af mediets ledende medarbejdere, også var en del af Socialdemokratiet.
Forbindelsen til Socialdemokratiet og arbejderbevægelsen kan samtidig ses ved, at Pio Pios bestyrelsesformand er Max Meyer. Han har tidligere været formand for Blik- og Rørarbejderforbundet, ligesom bestyrelsesformanden ifølge sin LinkedIN-profil også før har fungeret som underviser for virksomheden Socialdialog, for hvem han var udsendt til Myanmar.
Læs også : Venstrefløjens partikontorer renset for udlændinge : Ansætter stort set kun etniske danskere
Blandt indlæggene på Pio Pio har man samtidig tidligere kunnet læse, hvordan Bjarke Larsen, direktør for Forlaget Pressto, krævede gode arbejdsforhold for freelancere. Det skete i vinter på denne måde :
– Jeg har selv arbejdet som freelance journalist i en menneskealder, og jeg har kun oplevet, at freelancernes honorarer er blevet dårligere og dårligere. Mediebranchen er presset: der fyres mange og ansættes kun få nye. I stedet benytter man sig af freelancere, som der bliver flere og flere af, så aflønningen presses. Resultatet er, at der nu er freelancere, der accepterer en betaling, der svarer til 1.000 kroner om dagen.
Chefredaktør : Sådan er vilkårene
Dermed skulle man måske også tro, at Pio Pio selv ville gå forrest og tilbyde sine løst ansatte medarbejdere fornuftige arbejdsvilkår. Men som det fremgår af opslag på Instagram fra Niels Jespersen, chefredaktør for Pio Pio, er dette dog langt fra tilfældet.
Læs også : Venstrefløjen kræver at alle andre skal ansætte udlændinge – men ansætter selv kun danskere
Således har han indrykket opslag på det sociale medie, hvor han med denne ordlyd har søgt efter freelancere :
– Mangler du stadig et sted at skrive? Hvad med Pio? Vil meget gerne have især kulturanmeldelser. Lønnen er desværre ussel, men rammerne frie.
Hurtigt kom der en tilbagemelding fra en potentiel freelancer, som reagerede med ordvalget :
– JA! Det synes jeg lyder rigtig spændende. Hvad er rammerne? Hvor langt? Hvor meget? Hvor ussel?
Men ifølge svaret fra Niels Jespersen, skulle hun dog ikke regne med at få nogen betaling, selv om der var tale om faste leverancer til det erklærede socialistiske medie :
– Mellem kort. Ofte. Og så usselt (rammerne, red.), at det ikke-eksisterende, indtil jeg får et freelance budget. Uværdigt for et pro-union tidsskrift, I know. Men det er de vilkår, jeg har.
Det var dog ikke et tilbud, som den potentielle freelance journalist accepterede :
– Jeg er ikke den store fan af at skrive gratis for medier.
Læs også : Venstrefløjspartier ansætter kun danskere – men afviser bevidst at fravælge udlændinge
Overfor Journalista.dk oplyser Niels Jespersen, at det at skulle arbejde gratis indenfor medieverdenen langt fra er enestående :
Dårlige vilkår for freelancere er desværre et generelt problem i branchen, som jeg også tager et medansvar for. Jeg ved det, for det er ikke 2 mdr. siden jeg selv ernærede mig som selvstændig. Ikke desto mindre er det et vilkår for Pio, at vi som udgangspunkt ikke har råd til at betale for eksterne skribenter. Det er de vilkår jeg arbejder under og kunne jeg ikke leve med dem, så skulle jeg være forblevet freelancer selv.
1000 kr for en dags arbejde er ikke slaveløn. Der vil jeg nok synes, at journalister er forvendte. Men PioPio har et forklaringsproblem mht. gratis arbejde.