Søren Brostrøm interviewet i 7 minutter af Tine Götzsche til Twitter-opslag for 61.000 kroner – betalt af skatteyderne

Del artiklen her:

Selv om Søren Brostrøm de seneste uger er gået fra tv-studie til tv-studie og har afvist interviews med store medier, fandt Sundhedsstyrelsen det alligevel nødvendigt at købe dyr taletid til sin direktør.

Søren Brostrøm Tine Götzsche Sundhedsstyrelsen

juristkontoret

De seneste måneder har en af de absolut mest interviewede danskere været Søren Brostrøm, der via sit job som direktør for Sundhedsstyrelsen ikke kun har deltaget på en lang række pressemøder med regeringsmedlemmer. For den lægeuddannede Brostrøm har også været fast gæst på de statslige tv-stationer DR og TV2, mens corona-krisen har stået på.

Efterspørgslen efter udtalelser fra Søren Brostrøm har endda været så stor, at journalister på nogle af landets andre store medier er blevet afvist af Sundhedsstyrelsen, når de har henvendt sig for at få en interviewaftale. Det skulle blandt andet ofte være sket med en forklaring om, at Søren Brostrøm i øjeblikket er optaget i en sådan grad, så han kun sjældent har mulighed for at stille op til et interview.

Læs også : WHO brugte generalforsamling på at advare om corona – uden at stor dansk delegation med Søren Brostrøm i spidsen tog advarslerne alvorligt

På trods af den meget tv-tid og det ellers erklærede behov for at skære ned på antallet af medieoptrædender, har Sundhedsstyrelsen alligevel fundet det nødvendigt at hyre kendisjournalister, for at lave sit eget interview med Søren Brostrøm.

Faktura fra kommunikationsbureau til Sundhedsstyrelsen for Søren Brostrøm-interview

 

Kortvarigt interview optaget over webcam

Det skete op til påsken, hvor embedsmanden i omkring 7 minutter blev interviewet af den tidligere DR-journalist, Tine Götzsche. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Sundhedsstyrelsen, var det dog langt fra en billig oplevelse for skatteyderne.

Læs også : Retterne påstod at ville arbejde hjemmefra : Men selv simple sager bliver ikke behandlet – og medarbejdere kan ikke kontaktes under corona-krisen

For ifølge en fremsendt faktura fra et kommunikationsbureau til styrelsen løb prisen nemlig inklusiv moms op i 61.000 kroner, hvilket skete for det, der omtales som udarbejdelsen af en film bestående af et kort interview mellem Søren Brostrøm og Tine Götzsche. Hvad den tidligere DR-stjerne, der er gået freelance efter sin tid på statsmediet, selv har fået for at lave det korte interview hovedsageligt brugt til et opslag på det sociale medie Twitter, nægter man fra Sundhedsstyrelsens side dog at oplyse om. Det skyldes ifølge Sundhedsstyrelsen, at det skal forblive en forretningshemmelighed, hvordan journalisten og kommunikationsfirmaet internt har fordelt honoraret.

Læs også : DR-vært påstod at have overværet racisme i metroen – nu trækker hun i land

Det står dog klart, at mens Tine Götzsche fik betaling for at gennemføre interviewet, blev kommunikationsbureauet aflønnet for det, der omtaltes som præproduktion, produktion og postproduktion. Det selv om interviewet blev optaget via webcams, for efterfølgende at blive uploadet til Twitter i det, der fremstår som i uredigeret form.

Screendump af interviewet mellem Tine Gøtszsche og Søren Brostrøm

Del artiklen her:
4 Comments

  1. Var der ikke noget om, at udnyttelse af krisen for egen vindings skyld skulle straffes hårdt?

  2. Tæner at “den kendte” DR-Journalist kunne have brugt fem minutter til at ryde op i baggrunden inden hun tænte for webcamen.

  3. Pinligt, ingen grund til at en hvilken som helst praktikant på ekstra bladet ikke kunne have gjort det ligeså godt for en ramme Tuborg… Ingen finesse, ingen brobygning af de potentielt mangelfulde overbevisninger befolkningen måtte have, eller nogen andre former for mere avanceret journalistik eller persuasion. Rystende at der bliver spildt sådanne beløb af skatteydernes penge. Og det her er jo nok ikke det eneste. Mon ikke en eller anden popsmart branding eller spindoktor person har fået kassen for at give basale råd her som alle vile kunne læse i tidligere udgaver af Alt for damerne eller Euroman… Sørgeligt eksempel på dagens Danmark.

  4. Det var så den Søren B der som internationalsekretær i DKU, påførte et skrivelse om tildelte “studieture” noget i retning af “så er der gevinst til pamperne”… (findes i Knud Holt Nielsens “giv mig de ranke…”)

1 Trackback / Pingback

  1. Den Korte Avis | Sundhedsstyrelsen betalte over tres tusinde kroner for at få en tidligere kendt DR-journalist til at interviewe Søren Brostrøm – HasToSee.com

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*