Stædigt byrådsmedlem vil smadrer konkurrent: Kun embedsmænd kan vurderer om jeg er inhabil

Gribskov Kommunes pressefoto af Daniel Frigast (C)
Del artiklen her:

Ifølge byrådsmedlemmet i Gribskov Kommune Daniel Frigast, er der ikke mulighed for at han som byrådsmedlem kan erklærer sig selv inhabil. For det er nemlig alle andre end ham selv, der kan og skal tage stilling til spørgsmålet.

En velkendt tommelfingerregel indenfor forvaltningsretten er, at hvis man har privatøkonomiske interesser i en sags udfald, skal man lade være med at gøre sin indflydelse gældende.

Det ud fra en simpel grundtanke om, at man ikke må bruge sin adgang til at deltage i en beslutningsproces indenfor det offentlige som kommuner og regioner, til at sikre sig selv eller sine nærmeste økonomiske fordele.

Men som Journalista.dk kunne afsløre i går, synes det at være tilfældet i relation til det konservative byrådsmedlem i Gribskov Kommune, Daniel Frigast. Det i forhold til en afstemning, som han skal deltage i senere i dag om Musik i Lejet.

Her afgør Gribskov Kommunes byråd, om den populære festival får fornyet sine tilladelser – eller om den bliver tvunget til at lukke ned.

De seneste måneder har Daniel Frigast markeret sig som en af festivalens største kritikere, hvilket er sket i forlængelse af udtalelser fra hans kone, Sidsel Zachariassen, om, at Musik i Lejet medfører store store udgifter for caféen, ægteparret driver sammen.

Som du kan hører i podcasten Bjørknæs placeret over og under denne artikel, medfører det dog ikke, at Daniel Frigast af den grund erklærer sig inhabil. Således lyder udmeldingen fra ham, at det slet ikke er noget, han kan gøre selv.

I stedet mener han, det er en opgave for Gribskov Kommunes embedsmænd.

 

Andre artikler om Daniel Frigast

Byrådsmedlem vil udslette konkurrent – via sin stemme i byrådssalen

Lukkede frivilligt i 12 timer: Byrådsmedlems familievirksomhed påstår alligevel kæmpe tab under festival

Byrådsmedlem påstår festival medfører kæmpe udgifter for kommunen : Tilbagevist af forvaltningen – igen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*