Thornings forbrugsfest : Brændte 387.050 kroner af på topmøde

Del artiklen her:

Forargelsen var stor på venstrefløjen, da det kom frem hvad Lars Løkkes GGGi-rejser havde kostet. Men deres egen statsministerkandidat har bestemt heller ikke holdt sig tilbage, når hun har rejst udenlands.

– Jeg er selvfølgelig enig i, at i internationale organisationer, som Danmark deltager i, der skal selvfølgelig være styr på tingene. Nu kan jeg forstå, at man i GGGI har gjort mere ud af at få styr på tingene.

Sådan lød det fra Helle Thorning-Schmidt overfor Ekstra Bladet, da hun kommenterede på Lars Løkke Rasmussens forbrug af bl.a. flybilletter i forbindelse med den såkaldte GGGi-sag. Det skete efter at flere af socialdemokratens partifæller offentligt var gået til angreb på Venstre-formanden, hvis rejseforbrug man anså for at været gået langt over stregen. Blandt dem var Pernille Rosenkrantz-Theil, der via Berlingske rettede en hård kritik af sin politiske modstander :

Det fremstår som om, at han som formand med helt åben pande har været vidende om, at han skal have særlig adgang til en vild luksus, som vi under normale omstændigheder slet ikke tillader i forbindelse med danske skattekroner og bistandsprojeker.

Men Journalista.dk kan nu via en række aktindsigter afsløre, at den siddende statsminister langt fra selv har været tilbageholdende med sine rejseudgifter.

 

Næsten 400.000 kroner brugt på Rio-tur

Blandt andet til miljøtopmødet i Rio i 2012, hvor skatteyderne i den grad måtte finde Dankortet frem for at betale hendes udgifter. En sammentælling af bilagene herfra viser, at det kostede 387.049,51 skatteyderkroner at sende Helle Thorning-Schmidt til den verdensberømte sydamerikanske badeby.

I modsætning til Statsministeriets opgørelser efter den såkaldte Åbenhedsordning, indeholder denne sammentælling også udgifterne til medrejsende embedsmænd. Derved skabes et langt mere retvisende billede af rejseomkostningerne, end hvis politikerens egne udgifter isoleres.

Derfor er fx også medtaget, hvad det kostede skatteyderne at socialdemokratens politiske rådgiver Noa Redington var med på turen. Ifølge de udleverede bilag, løb alene hans flybillet op i 42.864,46 kr. Et udgift der langt fra var enestående blandt Helle Thorning-Schmidts store følge, som fx også brugte dyre VIP-løsningerne i lufthavne på vej mod Sydamerika.

Det gjorde at den samlede pris skatteyderne blev pålagt at betale for turen miljøtopmødet, nærmede sig de 400.000 kr.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*