Thornings sambamøde : Brugte 90.000 kroner på Copacabana-hotel

Del artiklen her:

Topmøder placeres ofte i lande, som også har andet at tilbyde end konferencelokaler. Det udnyttede Helle Thorning-Schmidt under et miljøtopmøde, ved at indlogere sig tæt på den legendariske Copacabana-strand.

– Jeg er meget glad for, at et af hovedresultaterne af Rio+20 er aftalen om behovet for en dybtgående, medinddragende omlægning hen imod grøn økonomi.

Sådan beskrev Helle Thorning-Schmidt overfor Danmarks Radio, hvordan hun så resultatet af miljøtopmødet i Rio sommeren 2012. Men for socialdemokraten behøvede opholdet i Rio dog langt fra kun at have bestået af lange mødedage, for det valgte hotel indbød nemlig i den grad til at opleve millionbyens verdensberømte strande.

Journalista.dk har opnået aktindsigt i de udgiftsbilag, som de danske skatteydere betalte i forbindelse med Helle Thorning-Schmidt og hendes følges rejse til Rio. De giver et billede af en tur, som langt fra var på økonomiklasse.

 

Hotel placeret få hundrede meter fra Copacabana-stranden

Overnatningerne skete på Benidorm Palace Hotel, hvis placering må anses for optimal for enhver strandløve. Det er placeret få minutters gang fra verdens måske mest berømte badestrand Copacabana, hvilket hoteller da heller ikke skjuler på sin hjemmeside :

Benidorm Palace tilbyder adgang til nogle af de vigtigste turist- og erhvervsområder i Rio de Janeiro.

Placeringen tæt på Copacabana og faciliteter i topklasse, afspejlede sig også i prisen. De danske skatteydere måtte således betale 90.000 kr. for, at deres statsminister sammen med sine medrejsende embedsmænd kunne indlogere sig på Benidrom Palace Hotel.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*