3.436 kroner for at videresende brev : Advokatfirma scorede kassen på at klage over dommer

Pressebillede fra DLA Piper
Del artiklen her:

Det at føre en klagesag mod en retsassessor, blev langt fra en billig oplevelse for det offentlige trafikselskab Movia. Hvilket blandt andet skyldtes, at dets advokatfirma DLA Piper i dén grad må siges at have medtaget selv de mindste opgaver i sine tidsopgørelser.

Det er sjældent at den såkaldte Særlige Klageret, som har til opgave at føre tilsyn med dommere og andre medarbejdere ved domstolene, udtaler kritik. Men det var tilfældet denne vinter, hvor retten nåede frem til, at en endnu anonym retsassessor, der er niveauet lige under byretsdommer men med mulighed for på egen hånd at afgøre sager, havde opført sig upassende.

Det blandt andet i forbindelse med, at hun skulle have forsøgt at tale sig ud af en bøde i en bus, ved at fortælle, at hun var dommer og derfor ikke ville snyde.

Læs også : Dommer kørte uden billet og angreb kontrollør : Jeg er dommer, kender dig godt og behandler dit firmas retssager – og du er selv ude om vold begået mod dig

Der er tale om en sag, som endte med en betydelig udgift for skatteyderne. Det skyldes blandt andet de omkostninger, som det kommunale busselskab Movia har afholdt til sin advokat. Vel og mærke udgifter, hvis omfang Journalista.dk har opnået aktindsigt i hos Movia. En gennemgang der synes at fastslå, at advokaterne hos DLA Piper i dén grad krævede sig betalt for selv de mindste detaljer, da de bistod Movia.

DLA Pipers time- og udgiftsopgørelse i forbindelse med klagesag over retsassessor

 

Tavshed fra dyre advokater og deres klient

Således fremgår det af de fremsendte bilag, hvoraf Movia tilsyneladende har forsøgt at overstrege væsentlige dele, at man fra advokatfirmaets side blandt andet den 28. september 2020 opkrævede 2.749 kroner, for blot at videresende et brev til trafikselskabet. Eftersom beløbet fremstår opgjort uden moms, svarer det til en regning alene for videresendelsen af brevet på 3.436 kroner, når der sker medtagelse af den statslige afgift.

Læs også : Dommer havde ikke styr på juraen ved udvisning af Levakovic-gangster – bruger også stillingsbetegnelser hun ikke har

Den samlede regning for klagesagen endte inklusiv moms på 92.328 kroner, hvilket eksempelvis også skyldtes, at DLA Piper krævede sig betalt 1.145 kroner for, at man den 18. juni videresendte et andet brev til Movia. Det på trods af, at advokaterne tilsyneladende ellers ugen før, havde opkrævet andre 4.810 kroner eksklusiv moms, for at skrive selv samme brev.

Læs også : Skandaleramt dommer hånede sørgende efterladt : Godt du ikke har flere forældre der kan dø

På Journalista.dk har vi spurgt Movia, om de finder regningen for blandt andet at videresende de to breve for acceptabel. Ligesom vi har spurgt DLA Piper, hvorfor det i det hele taget er så dyrt, blot at få videresendt breve.

Men ingen af parterne har reageret på vores henvendelser.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. …naturligvis svarer de gerne, journalista skal da bare indbetalte kr. 3.436.- på forhånd.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*