Dommer havde ikke styr på juraen ved udvisning af Levakovic-gangster – bruger også stillingsbetegnelser hun ikke har

Del artiklen her:

Dommere har per definition styr på tingene, både når det handler om juraen og stillingsbetegnelserne. Men sådan forholder det sig langt fra altid for Ulla Otken fra Retten på Frederiksberg.

Ulla Otken Retten på Frederiksberg

– Denne sag er endnu et eksempel på, at der må og skal strammes op, så vi kan slippe af med den slags mennesker. Hvorfor i alverden skal vi samle på dem, det begriber jeg ikke.

Sådan lød det tilbage i foråret 2014 fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, da han overfor Ekstra Bladet kommenterede på en dom, der netop var blevet afsagt af Retten på Frederiksberg. En afgørelse der omhandlede hvorvidt et medlem af den berygtede Levakovic-klan, Dollar Levakovic, skulle udvises til sit oprindelige hjemland Kroatien, eller om han på trods af omfattende kriminalitet, skulle have lov til at blive boende i Danmark.

Læs også : Kommunen skal spare en halv milliard – mens lønningerne fortsætter sin eksplosive himmelfart : Nu tjener 37 bureaukrater over 1.000.000 kroner om året i Aarhus Kommune

Årsagen til vreden fra ikke kun Martin Henriksen men også en række andre medlemmer af Folketinget var, at sagens dommer, Ulla Otken, havde afgjort at Dollar Levakovic kunne blive i Danmark. Men det var en domsafsigelse, som var præget af noget nær kaos. For i første omgang dømte Ulla Otken nemlig Dollar Levakovic til udvisning, men efter voldsomme mishagsytringer, valgte hun at gå hjem og bruge den efterfølgende weekend på at læse lovgivningen igen.

En fornyet gennemgang der gjorde, at hun ændrede sin opfattelse – og at Levakovic dermed undgik udlevering til Kroatien.

Ulla Otkens profiler på Facebook og LinkedIN

 

Assessor fjernede stillingsbetegnelse efter henvendelse fra Journalista.dk

Men domsafsigelsen i forbindelse med Dollar Levakovic-sagen er dog ikke den eneste gang, at Ulla Otken har haft problemer med formalia. Forhold der fremgår af den research, som Journalista.dk har udført omkring sagsbehandlingen af sager ved Retten på Frederiksberg.

Læs også : Licensmilliarder ikke nok : DR krævede – og scorede – gratis overnatninger til reality-show

For ifølge sine profiler på Facebook og LinkedIN, skulle Ulla Otken nemlig have rang af sekretariatschef. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Domstolsstyrelsen, er dette langt fra tilfældet. I stedet er der ifølge Domstolsstyrelsen tale om, at hendes reelle stillingsbetegnelse er den langt mindre prestigefyldte retsassessor :

– Inden for de sidste fem år har Ulla Meinetz Otken i perioden 15. september 2015 til 29. februar 2016 gjort tjeneste som funktionschef for retsafdelingen ved Retten på Frederiksberg. I perioden 1. marts 2016 til 31. maj 2016 har Ulla Meinertz Otken fungeret som dommer ved retten. Fra den 1. juni 2016 til 15. oktober 2017, gjorde Ulla Meinertz Otken igen tjeneste som funktionschef for retsafdelingen ved retten. Fra den 16. oktober 2017 og indtil videre gør Ulla Meinertz Otken tjeneste som retsassessor ved retten.

Læs også : Kommunaldirektør scorer Obama-billet til 17.500 kroner : Forberedte aftale med arrangøren – hvis fond han er rådgiver for

I forbindelse med Journalista.dks henvendelser til Ulla Otken, fjernede hun sin stillingsbetegnelse fra sin Facebook-profil.

Hverken Ulla Otken eller Retten på Frederiksberg er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Udtalelse fra Domstolsstyrelsen om Ulla Otkens ansættelsesforhold

Del artiklen her:
2 Comments

  1. En yderst pinlig fadæse!! At hun ikke besidder den faktuelle viden er ekstremt pinligt!
    Men etikken og moralen går jo ofte af fløjten til…De bliver opdaget og så kører de videre i samme spor.

  2. Det-er-særdeles-vigtigt,-at-“Journalista”-afdækker-forskellige-forhold-i-forbindelse-med-vores-retssystem,-som-ikke-er-i-orden!–Et-område,-der-trænger-til-en-gennemgang,-er-bobestyrerområdet-under-skifteretterne-i-Danmark.-Efter-at-de-vejledende-takster-for-bobestyrerbehandling-blev-ophævet-i-1997,-og-de-offentlige-dødsboer-overgik-til-behandling-ved-autoriserede-bobestyrere,-der-har-fået-en-alt-for-stor-magt-over-boerne,-steg-priserne-ifølge-en-forespørgsel-i-år-2000-fra-daværende-MF-Tom-Behnke-til-justitsminister-Frank-Jensen,-der-gav-udtryk-for,-at-honorarerne-var-steget-fra-kr.-90.000-til-kr.-400.000-i-løbet-af-3-år-fra-1997-til-år-2000.–Selv-om-cand.jur.-Erik-Frodelund-i-2011-henvendte-sig-til-folketinget-for-at-gøre-opmærksom-på-den-himmelflugt,-som-honorarerne-havde-taget,-har-folketinget-i-2021-endnu-ikke-foretaget-sig-noget-for-at-få-ændret-de-regler-omkring-bobestyrerbehandlinger-og-bobestyrerhonorarer,-der-har-ført-til,-at-honorarerne-er-steget-voldsomt-på-blot-de-3-år-og-fortsat-ligger-alt-for-højt.-Skifteretterne-blander-sig-ikke-i-bobestyrerbehandlingerne,-og-støtter-funktionscheferne-de-enkelte-bobestyrere,-kan-de-tage-sig-betalt-med-mere-end-en-halv-million-kroner-for-at-bestyre-et-bo,-som-de-selv-trækker-i-langdrag-med-henblik-på-at-kunne-oppebære-et-tårnhøjt-honorar!-Det-er-et-område,-som-trænger-til-at-blive-afdækket-af-“Journalista”!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*