Kommunaldirektør fyret efter 3 år : Scorer gyldent håndtryk på 2.9 millioner

Del artiklen her:

Det bliver en dyr oplevelse for skatteyderne i Ringsted Kommune at skille sig af med kommunaldirektøren Mette Jeppesen, som kun holdt i jobbet i nogle få år.

Nytåret 2020/2021 var store skiftedag på direktionsgangen hos Ringsted Kommune, som fik ny kommunaldirektør i skikkelse af Mette Jeppesen. Det efter at hun var steget i graderne fra at være teknisk direktør i den sjællandske kommune, hvor hun også tidligere havde været konstitueret som kommunaldirektør.

Men i slutningen af maj i år var det slut, efter at Ringsted Kommunes økonomiudvalg besluttede at opsige hende. Det skete i første omgang via en fritagelse for tjeneste, hvilket er blevet vekslet til en egentlig afskedigelse.

Dét at tage afsked med en kommunaldirektør er næsten per definition en dyr oplevelse for skatteyderne, hvilket også bliver tilfældet for Ringsted Kommune. Dens HR-afdeling oplyser i en email til Journalista.dk, at Mette Jeppesen modtager i alt 19 måneders løn i forbindelse med sin afskedigelse :

– Jeg kan oplyse, at Mette Jeppesen fratræder med udgangen af december 2024 og i forbindelse med fratrædelsen ydes Mette en godtgørelse svarende til 1 års løn, jf. § 5 i Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer. Da kommunen ikke kender til størrelsen af Mettes løn ved udgangen af december 2024, kan kommunen ikke oplyse det konkrete beløb.

I 2023 tjente Mette Jeppesen ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Ringsted Kommune lige under 1.8 millioner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Eller hvad der kommer til at svare til i størrelsesordenen 2.9 millioner kroner i gyldent håndtryk til den nu tidligere kommunaldirektør.

Måske derfor er det heller ikke så mærkeligt, at hun skriver på Linked-IN at hun aktuelt holder pause fra arbejdsmarkedet.

 

Andre artikler om gyldne håndtryk indenfor den kommunale verden

Byrådsmedlem forgylder sig selv i kommunalt selskab: Gyldent håndtryk på 2.4 millioner kroner

Presset kommune gav gyldent håndtryk til direktør – samtidig optog den kæmpe millionlån

Leder af landsbyskole fik gyldent håndtryk på 900.000 kroner efter 1 års ansættelse

Gyldent håndtryk på 2.2 millioner kroner til færgechef – der ragede uklar med borgmester

Kommunal havn med milliardgæld fyrer direktøren: Giver ham gyldent håndtryk på 2.2 milliner kroner

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*