Gyldent håndtryk på 2.2 millioner kroner til færgechef – der ragede uklar med borgmester

Færgelejet i Hou for færgen til Samsø
Del artiklen her:

Det blev en dyr affærer for den ellers ifølge eget udsagn økonomisk udfordrede Samsø Kommune, da den denne vinter tog afsked med trafikdirektøren Lars Simon Rieks.

– Det handler jo om, hvordan man leder et rederi.

Sådan lød det fra Marcel Meijer, borgmester på Samsø, da socialdemokraten overfor TV2 Østjylland i slutningen af januar i år fortalte om afskedigelsen af Lars Simon Rieks. Det som trafikdirektør for økommunen, hvilket i høj grad ville sige som daglig leder af Samsø Færgen, der på mange måder er en livsnerve for øboerne.

Overfor statsmediet fandt han dog ikke anledning til at fortælle, hvad afskeden havde kostet skatteyderne på øen placeret tæt på den østjyske kyst. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos kommunen.

Herfra lyder det, at Lars Simon Rieks ikke kun kan se frem til en fratrædelsesgodtgørelse på 12 måneders løn, men også har sikret sig betaling i yderligere 7 måneder.

Med en månedsløn på 117.063 kroner betyder det således, at han modtager 2.224.197 kroner i forbindelse med sin fratræden som trafikdirektør.

En udbetaling der kommer på trods af, at Samsø Kommune de seneste år, har spændt den økonomiske livrem ind. Hvilket blandt andet har kunnet mærkes på øens daginstitutioner, som måtte for i forbindelse med nedskæringerne.

 

Andre artikler om gyldne håndtryk

Presset kommune gav gyldent håndtryk til direktør – samtidig optog den kæmpe millionlån

Direktør i fattig kommune stoppede frivilligt: Scorede 900.000 kroner i gyldent håndtryk

Scorede 1.4 millioner i gyldent håndtryk – hos kommune der skærer ned på handicappede

Kongen af gyldne håndtryk : Kommunal embedsmand scorede 2×1.5 millioner på ét år

Mia Wagner kan bare sige nej : Behøver ikke at modtage gyldent håndtryk på 700.000 kroner

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*