Læger scorede millioner på at behandle sig selv på din regning: Du må ikke vide hvem de er

Pressefoto fra Region Hovedstaden
Del artiklen her:

Region Hovedstaden går særdeles langt i bestræbelserne på at undgå at offentligheden skal have adgang til oplysninger om, hvem de mange læger er, der fik skatteyderne til at betale for, at de behandlede sig selv.

142 læger i Region Hovedstaden.

Så mange blev i foråret afsløret i, at de havde behandlet sig selv – og vel og mærke fået betaling fra skatteyderne for det.

En udmelding der i den grad syntes at komme bag på Brian Høier, socialdemokratisk formand for Region Hovedstadens samarbejdsudvalg for almen praksis, da Altinget.dk i midten af marts konfronterede ham med oplysningerne :

– Jeg kan slet ikke forstå, at det tal kan være så højt. Det er jeg faktisk ret rystet over.

Mens Region Hovedstadens politikere i stort tal har været ude og tage afstand fra lægernes fremgangsmåde, er deres embedsmænd gået langt i bestræbelserne på at undgå, at offentligheden skal få adgang til oplysninger om, hvad der præcist er foregået.

Således oplyser pressekonsulent Thor Bern Jensen efter et særdeles langtrukkent forløb, hvor Region Hovedstaden blandt andet har set stort på de tidsmæssige krav der stilles til offentlige myndigheder, at den vil beskytte selvsamme læger, som Brian Høier ellers krævede et opgør med.

Det ved i en email til Journalista.dk at oplyse, at regionen nægter at udlevere navnene ud fra privatlivshensyn. Det på trods af, at lægernes betalingskrav er fremsat i forbindelse med udførelsen af deres erhverv – som de opkrævede skatteyderne betaling for at udføre.

Der er tale om en afgørelse truffet af Region Hovedstaden, som Journalista.dk har klaget over til Ankestyrelsen.

 

Andre artikler om Region Hovedstaden

Booker helt hotel under Folkemødet : Presset region har allerede brugt kvart million på Bornholm

Region Hovedstaden bruger millioner på EM i fodbold – men kun regionsrådsformanden får noget for pengene

Region Hovedstaden giver gennemsnitsløn på 608.049 kroner – nordjyderne må klarer sig for 100.000 kroner mindre om året

Mens sygehusene skærer ned på de varme hænder : De gyldne håndtryk står i kø blandt administratorerne på hovedstadens sygehuse

Rejselysten flåde : Region Hovedstaden har brugt 2.914.120 kroner på studierejser i Sundhedsplatformen – til samme lille amerikanske by

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*