Region Hovedstaden giver gennemsnitsløn på 608.049 kroner – nordjyderne må klarer sig for 100.000 kroner mindre om året

Region Hovedstadens pressefotos af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S)
Del artiklen her:

Det kan hurtigt blive en særdeles fornuftig forretning at være ansat i Region Hovedstaden, specielt hvis man sammenligner med lønningerne hos de andre regioner.

Når man taler om lønninger indenfor det offentlige, synes udgangspunktet at være at forskellen er minimal, uanset hvor i landet man arbejder. Forstået på den måde at eksempelvis en sygeplejerske ansat i Hjørring tjener det samme, som hvis hun arbejdede på Rigshospitalet i København.

Men som det fremgår af en undersøgelse offentliggjort tidligere på ugen af Journalista.dk, er dette langt fra nødvendigvis tilfældet. For bag gennemsnitslønningen i 2020 for ansatte hos landets regioner på 559.932 kroner, gemmer der sig en lang række forskelle regionerne i mellem. Først og fremmest i forhold til, at det er københavnerne der gennemsnitligt kan trække sig tilbage med langt flere lønkroner, end hvad tilfældet er for deres jyske kollegaer.

Læs også : Blev overflødig – scorede alligevel 1.1 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået hos regionerne i det samlede antal ansatte og lønkroner inklusiv pensionsindbetalinger, der kom til udbetaling i 2020. Ved at opgøre antallet af ansatte i årsværk opnås, at det er muligt at inddrage medarbejdere, hvis ansættelse i 2020 ikke var på fuld tid.

 

Over 36.000 fuldtidsstillinger hos Region Hovedstaden i 2020

For Region Hovedstaden gjaldt, at regionen med baggrund i tal for november 2020, har kunnet opgøre sit forbrug af årsværk sidste år til 36.701. Det sammenholdt med at Region Hovedstaden i alt i 2020 udbetalte 22.316.023.061 lønkroner gjorde, at de ansatte havde en gennemsnitsløn på 608.049 kroner.

Læs også : Mette Frederiksens lønfest fortsætter : Giver sin taleskriver kvart million mere i løn end hvad andre ministre betaler deres

Dermed lagde embedsmændene i hovedstaden klar lønmæssig afstand til de resterende regioner, da Region Hovedstadens medarbejdere i gennemsnit tjente omkring 50.000 kroner mere om året, end hvad tilfældet var hos Region Sjælland, hvis medarbejdere sidste år i gennemsnit havde en samlet indtjening på 558.710 kroner. Lavest lønnede hos regionerne var de nordjyske ansatte, da Region Nordjylland i 2020 i gennemsnit betalte sine medarbejdere 513.160 kroner.

Læs også : Dan Jørgensen følger Mette Frederiksens eksempel : Giver sin taleskriver tæt på 900.000 kroner i årsløn

En del af forklaringen på den store lønforskel mellem København og Nordjylland kan findes i lønningerne, Region Hovedstaden udbetaler til sin topledelse. Sålees viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Hovedstaden, at den øverst placerede embedsmand, Svend Særkær, i 2020 havde en samlet indtjening på 2.564.952 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*