Booker helt hotel under Folkemødet : Presset region har allerede brugt kvart million på Bornholm

Region Hovedstadens pressefoto af regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S)
Del artiklen her:

Senere i dag starter Folkemødet på Bornholm, hvor der igen bliver markant deltagelse fra Region Hovedstaden. Det på trods af, at det ellers igen og igen har lydt fra regionen, at den har store økomiske udfordringer.

150 stillinger.

Så mange skal der den kommende tid nedlægges hos Region Hovedstaden, alene når det handler om dets såkaldte Center for IT og Medicotkenologi. En sparekniv der er blevet svunget, efter hovedstadsregionen lige som landets andre regioner, har haft udtalte udfordringer med at få de økonomiske ender til at mødes.

Det synes dog langt fra at være alle dele af den regionale økonomi, hvor der er lige udtalte behov for besparelser. Specielt ikke når det handler om udgifterne, der de kommende dage bruges på den politiske og administrative tops besøg på Bornholm under Folkemødet.

Læs også : Region Hovedstaden giver gennemsnitsløn på 608.049 kroner – nordjyderne må klarer sig for 100.000 kroner mindre om året

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Region Hovedstaden. Det i de udgifter der allerede er afholdt, inden at den store delegation denne uge begyndte at rejse til solskinsøen.

 

40 københavnske politikere og embedsmænd deltager i Folkemødet

Det drejer sig blandt andet om de hotelovernatninger, som Region Hovedstadens politikere og ledende embedsmænd foretager. Traditionen tro sker det på Hotel Pepita, der ligger i gåafstand af festivalpladsen i Allinge – og med udsigt over Østersøen.

Læs også : Region Hovedstaden bruger millioner på EM i fodbold – men kun regionsrådsformanden får noget for pengene

Hoteller af denne type er sjældent billige under Folkemødet, hvilket heller ikke er tilfældet for Region Hovedstadens overnatninger. Således fremgår det af de fremsendte bilag, at der er booket først og fremmest dobbeltværelser for i alt 184.000 kroner. Det dog med undtagelse af eksempelvis regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S), som får stillet et enkeltværelse til sin rådighed.

Læs også : Tusindvis af muleposer og keyhangers : Region Hovedstaden satte nye rekorder på Folkemødet i 2017

Udgiften til Hotel Pepita er med til at gøre, at Region Hovedstaden allerede inden Folkemødet er gået i gang har brugt 279.600 kroner, hvilket blandt andet dækker udgiften for transport for den store delegation af politikere og embedsmænd.

I alt forventes 40 embedsmænd og politikere fra Region Hovedstaden at lægge vejen forbi Bornholm, mens Folkemødet står på.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*