Professionshøjskole fyrer den af på Bornholm : Brænder millioner af skattekroner af på Folkemødet

Del artiklen her:

Endnu engang vil der være et markant fremmøde af professionshøjskoler, når Folkemødet i morgen slår dørene op – og endnu engang er det skatteyderne, der må finde den store pung frem for at finansiere Bornholmer-turen.

Denne uge løber den årlige politiske festival Folkemødet af stablen på Bornholm, hvor der traditionen tro bliver markant tilstedeværelse af ikke kun politikere og journalister, men også en lang række offentligt finansierede organisationer. Det for at de hver især på deres måde, vil forsøge at sætte præg på festivalpladsen i Allinge.

Deltagelse på Folkemøde er dog langt fra en billig oplevelse, hvilket ikke kun skyldes de opskruede priser på transport til øen og overnatninger på den. Men i mindst lige så høj grad, at hvis man ønsker at markere sig via opsætningen af store telte og debatter med kendte navne, følger der hurtigt en iøjnefaldende regning med.

Læs også : Inviterer 380 til spisning på Folkemødet – på din regning

Blandt de faste deltagere er professionshøjskolerne, der eksempelvis står for uddannelsen af sygeplejesker og lærere. Det med et stort telt på den ene af molerne på havnen i Allinge, hvor uddannelsesfolkene også vil være at finde i år.

 

Professionshøjskole forventer udgifter for 200.000 kroner på Bornholm

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos landets professionshøjskoler – hvilket blandt andet vil sige UCN i Nordjylland, Professionshøjskolen Absalon med hovedkontor i Slagelse og VIA University College i Østjylland. Det i de udgifter, som professionshøjskolerne allerede har afholdt, inden den politiske festival overhovedet er gået i gang.

Læs også : Starter hel luftbro – for at diskutere nedbringelse af andres CO2-udledninger på Folkemødet

Den helt store udgift på professionshøjskolernes budgetter, bliver måske ikke så overraskende teltet på havnen i Allinge. Således oplyser UC Syd i en email, at den forventede udgifter ligger på omkring 800.000 kroner – hvoraf hver professionshøjskole betaler en ligelig andel.

Hertil kommer så eksempelvis transporten til Bornholm og overnatninger på øen.

Læs også : Universitet skærer ned igen og igen : Men har foreløbigt brændt over 500.000 kroner af på Folkemødet

En af de professionshøjskoler der vil være markant tilstede på Folkemødet er Absalon, som forventer at sende en samlet regning videre til skatteyderne for Bornholmer-besøget på omkring 200.000 kroner. Omvendt lyder det fra eksempelvis VIA University College, at der foreløbigt er brugt 60.000 kroner på sommerhuse.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*