Inviterer 380 til spisning på Folkemødet – på din regning

Syddansk Universitets pressefoto af rektor Jens Ringmose
Del artiklen her:

Hvis du i disse dage er til Folkemøde og ikke har fået bestilt bord på en af Bornholms restauranter, så kan der være hjælp at hente fra en uventet kant.

Ifølge Folkemødet selv, er det en åben fest, der hylder demokratiet. Eksempelvis via de mange forskellige debatter rundt om i de klassiske Folkemødetelte, der er stillet op i og omkring Allinge på den nordlige del af øen.

En meget stor del af deltagerne på Folkemødet, er dog langt fra ”folket”. Men i stedet skatteyderfinansierede organisationer, som i stort antal sender deres embedsmænd til klippeøen. Det drejer sig eksempelvis om Syddansk Universitet, som ikke kun i år har sit eget telt på festivalpladsen. Men også fylder det op med store arrangementer, som må anses for ofte at være af social karakter.

Læs også : Fyrede – igen – flere hundrede varme hænder : Regionsråd brugte alligevel – igen – 400.000 kroner på Folkemødet

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos universitet. Ikke kun i udgifterne til rejserne til og fra Bornholm, men også bespisningen af universitets deltagere og dets gæster.

Syddansk Universitets bestilling af bespisning under Folkemødet

 

To gange aftensmad og to gange frokost – på skatteydernes regning

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser fra Syddansk Universitet, at der bliver godt fyldt op af spisende gæster i dets telt. Vel og mærke en bespisning, der kommer til at foregå alle de dage, hvor Folkemødet løber af stablen.

Læs også : Mens indbrud og tyverier ikke efterforskes : Politiet bruger over 15 millioner kroner – plus lønninger – på Folkemødet

Første gang er i aften, hvor 120 gæster forventes at troppe op til Syddansk Universitets middag. Det samme antal ser universitetet frem til at byde indenfor i morgen aften, mens der lørdag og søndag forventes henholdsvis 80 og 60 gæster til frokost. Prisen for hver af kuverterne til aftensmad står skatteyderne i 120 kroner, mens de må af med 76,25 kroner, for hver af deltagerne ved frokosterne.

Læs også : Region skærer kraftigt ned på sine sygehuse : Bruger alligevel flere hundrede tusinde kroner på Folkemødet

Derved kommer regningen for disse sammenkomster i universitets telt til at stå i 39.475 kroner, hvortil uden tvivl også kommer udgifter til nogle af de drikkevarer, der bliver sat til livs.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*