Endnu engang : Region sparer på sine syge – men bruger flere hundrede tusinde på Folkemødet

Pressefoto af regionsrådet hos Region Nordjylland
Del artiklen her:

Når Folkemødet på Bornholm går i gang senere på ugen, vil der endnu engang være markant repræsentation fra Region Nordjylland. Det uanset at det ellers igen og igen lyder fra regionen, at den har store økonomiske udfordringer.

120 millioner kroner.

Så meget står Region Nordjylland foran at spare de kommende år, når det handler om sygehusvæsenet. Under en debat i slutningen af marts i år på statsmediet TV2 Nord lød det fra polikere fra begge politiske fløje, at nedskæringerne ville ramme et sygehusvæsen, som i forvejen på det nærmeste var i knæ.

Læs også : Skærer ned på operationer og amputerer ben unødvendigt – men bruger flere hundrede tusinde kroner på elitens Folkemøde-tur


Men de økonomiske udfordringer er dog nogle, som bliver gemt væk de kommende dage. I hvert fald for den politiske og administrative top hos Region Nordjylland, som forlader de velkendte rammer i det aalborgensiske, for i stedet at drage til Allinge på Bornholm.
Det for her at deltage i Folkemødet, der bliver skudt i gang på onsdag.

Tidligere afholdt spareseminar på luksushotel

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Nordjylland, at nordjyderne eksempelvis har lejet 8 sommerhuse på Bornholm, hvilket giver plads til omkring 40 overnattende gæster. Reservationer der langt fra er billige på Bornholm under Folkemødet, hvor priserne i dén grad fremstår langt højere end for resten af året – inklusiv højsæsonen.

Læs også : Region har ikke råd til mad til indlagte børns forældre – men flere hundrede tusinde kroner til politikernes Folkemødebesøg

Således lyder den foreløbige regning til de nordjyske skatteydere på 176.367 kroner, som er beløbet Region Nordjylland allerede har betalt til overnatning, transport og restauranter, inden at Folkemødet overhovedet er gået i gang.

Læs også : Mens indbrud og tyverier ikke efterforskes : Politiet bruger over 15 millioner kroner – plus lønninger – på Folkemødet

Det er dog langt fra første gang, at Region Nordjylland har brugt iøjnefaldende beløb på netop overnatninger. Således har Journalista.dk tidligere kunnet afsløre, at regionen brugte 177.781 kroner på et seminar for politikere og ledende embedsmænd, hvor de havde fokus på at finde besparelser i det regionale budget.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*