Med ombord på flyet var formanden for kommunens miljøudvalgsformand, der ifølge eget udsagn ellers kæmper hårdt for grøn omstilling i den nordsjællandske kommune.
– Jeg håber, at dialogen mellem de fire byer kan føre til nye idéer og inspiration, der kan involvere lokalsamfundet i løsningen af de vigtige udfordringer med klima og bæredygtighed.
Sådan lød det i midten af september sidste år fra Christian Holm Donatzky, da formanden for Helsingør Kommunes udvalg for by, plan og miljø, udtalte sig til Helsingør Dagblad. Det i forbindelse med, at den radikale lokalpolitiker overfor det lokale dagblad fortalte om deltagelsen i projektet One Planet Living, som også har deltagelse af kommuner fra England, Sydafrika og Canada. Et projekt man fra nordsjællændernes side var gået med i, fordi det var en naturlig udløber af Helsingør Kommunes målsætning om at være miljørigtig.
Med ambitioner af denne type skulle man måske umiddelbart tro, at Christian Holm Donatzky selv ville gå forrest, når det handlede om at nedbringe CO2-udledningen. Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Helsingør Kommune viser, synes det langt fra altid at være tilfældet.
Byrådsmedlemmer til valg på klimavenlighed
Således var han med ombord på DAT-flyet mellem København og Rønne, da Helsingør Kommune i 2018 drog til Folkemøde på Bornholm. På trods af at Helsingør Kommune er blandt de danske kommuner der ad landevejen har nemmest adgang til Sverige og dermed efterfølgende Bornholm, havde man alligevel valgt at tage flyet til Folkemødet.
Christian Holm Donatzky var dog langt fra alene på flyet til solskinsøen, da man fra kommunens side sendte 8 til den årlige politiske festival. Det drejede sig blandt andet om kommunaldirektøren Stine Johansen, det konservative byrådsmedlem Michael Mathiesen og Enhedslistens byrådsmedlem Haldis Glerfoss.
Lige som Christian Holm Donatzky gik Haldis Glerfoss ellers til valg ved kommunalvalget i 2017 på, at Helsingør Kommune skulle være langt mere klimavenlig, end hvad tilfældet havde været tidligere.
Helsingør Kommune og Christian Holm Donatzky må se at komme igang. Der er masser af verdensmål om bæredygtighed i en kommunal kontekst at gå i gang med, mål 7, mål 8, mål 11, mål 13, mål 14 og mål 15.