Ældre får kun bad hver 3. uge – mens politikerne tager på luksusrejse til Skotland for kvart million

Del artiklen her:

Turistoplevelser var en del af rejsen, da en stor nordjysk delegation på skatteydernes regning slog et smut omkring Skotland – mens samme gruppe af politikere har en stor hang til besparelser hjemme i det nordjyske.

Kun ét bad hver 3. eller 4. uge.

Det stod ifølge statsmediet TV2 Nord i september i år til at blive konsekvensen for de ældre indbyggere i Hjørring Kommune, efter den nordjyske kommune i begyndelsen af september udsendte en væsentlig del af sit sparekatalog. Alene i forhold til ældre- og handicapområdet, forventes nedskæringerne at stå i 34 millioner kroner om året.

Sparekrav der er opstået i forlængelse af at Hjørring Kommune ifølge Nordjyske, kører med et driftsunderskud på 10 millioner kroner – hver eneste måned. Hvorfor det kun har hjulpet en smule, at kommunen har fået tilført ekstra midler fra staten i form af et højt såkaldt særtilskud.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

Med så store besparelser, skulle man måske tro, at lokalpolitikerne i Hjørring Kommune ville gå forrest med et godt eksempel – og spare alle unødvendige udgifter væk.

Udgiftsoversigt for Hjørring Kommunes 2022-rejse til Skotland

 

Besøg på lokale turistattraktioner

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hjørring Kommune, er det dog ikke alle dele af forvaltningen, der er lige presset økonomisk. Specielt ikke når det handler om de rejser, som byrådsmedlemmerne og ledende embedsmænd er blevet sendt på, efter løftede coronarestriktioner igen har gjort det muligt at rejse udenlands.

Læs også : Foto med stjernerne, sportsmuseum og kæmpebus : Hjørrings borgmester brugte 15.000 kroner på basket-ball-kamp

Det drejer sig eksempelvis om en rejse, som blev foretaget til Skotland i slutningen af foråret i år. Her satte 22 politikere og embedsmænd sig på flyet til Skotland, hvilket blev en bekostelig affærer for skatteyderne. Således måtte de i alt af med 228.269 kroner, for at politikere og embedsmænd kunne studere forskellige forhold med fokus på uddannelse i Skotland.

Læs også : Koncerter og kendisser : Fattige nordjyder brænder millioner af på Folkemødekopi – og deltagelse på Bornholm

Samtidig var der både luft i programmet og budgettet, til at nordjyderne kunne få turistoplevelser med sig hjem. Eksempelvis i form af et besøg på Edingburgh Castle, hvilket i forhold til entreen i sig selv medførte en regning til skatteyderne på 3.412 kroner.

Deltagerlisten for Hjørring Kommunes 2022-rejse til Skotland

Del artiklen her:
2 Comments

 1. Deprimerende læsning. Forhåbentlig bevares tilstandene til de skyldige selv får oplevelsen.

  Skamfuldt at danske vælgere stemmer for den slags. Men statsstøttede medier dækker over det med falske tal.

  berlingske.dk/politik/62-stemmer-sikrer-rasmus-prehn-en-plads-i-folketinget

  Tirsdag stemte 1899 nordjyder personligt på Prehn. I 2019 stemte 5692 personer på ham

  https://kmdvalg.dk/FV/2022/f1002A.htm

  Rasmus Prehn 1.098 stemmer

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*