Cecilie Becks vilde formiddag : Scorede 31.500 skattekroner – for at sidde bag en computerskærm

Del artiklen her:

Den økonomiske gevinst var til at tage at føle på for TV2s nyhedsvært, da hun kortvarigt optrådte ved et virtuelt møde.

2020 og 2021 stod i coronaens tegn, hvilket ikke kun havde betydning for de traditionelle virksomheder. Men også i forhold til, når kendte journalister henter store biindtægter ved at optræde som såkaldte moderatorer.

Det vil sige hvor de udfører mange af de samme opgaver, som først og fremmest kendes fra tv-udsendelser. Eksempelvis ved at lede en debat, hvor deltagerne desuden opnår den effekt, at de fremstår som deltagere i en tv-udsendelse. Hvilket ofte bruges til billeder på sociale medier, hvor tv-journalistens deltagelse anses som dokumentationen for en vigtig og seriøs diskussion.

Men det er dog ikke alle, der har været lige hårdt ramt af coronaens nedlukning af store offentlige arrangementer. For en række skatteyderfinansierede organisationer har gjort brug af virtuelle møder, hvor de også har ment det nødvendigt at hente kendisjournalister ind, for at moderere begivenhederne.

Læs også : Midaldrende kvindelig TV2-stjerne i forhold med praktikanter og elever – mandlige kollegaer fyret for det samme

Det drejer sig eksempelvis om Kommunernes Landsforening (KL), hvis finansiering i alt overvejende grad, kommer fra skatterne inddrevet af medlemskommunerne.

Faktura fra Cecilie Becks bookingfirma til KL i forbindelse med hendes optræden ved virtuelt topmøde

 

Booking-bureau tog en del af kagen

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos KL, at det sidste år den 18. marts holdt sit traditionelle kommunalpolitiske topmøde. Men grundet coronarestriktioner, var det alene muligt at afholde det online.

Læs også : Cecilie Beck løj om forhold til elev : Påstod to gange det var forkert – og kun var sladder

Til at stå for en del af modereringen, havde KL hyret TV2-værten Cecilie Beck. Men netop fordi der kun var tale om et onlinemøde, var det dog begrænset, hvor mange timer Cecilie Beck skulle stille sig til rådighed. Ifølge den udleverede kontrakt med hendes bookingbureau, var der alene tale om opgaver om formiddagen den 18. marts 2021 indtil senest klokken 11.30 – dog således, at dele af indholdet ville blive optaget på forhånd. Mødeformen gjorde samtidig, at hun kunne klare moderatoropgaven hjemme foran computeren i privaten.

Læs også : Endnu en midaldrende kvindelig TV2-studievært i forhold til 20 år yngre elev : Mænd fyret for det samme – men TV2 ønsker end ikke at få oplyst navnene

Omvendt var det dog ikke til at se på regningen, at opgaven syntes overskuelig. Således måtte skatteyderne af med 37.5000 kroner for Cecilie Becks deltagelse, hvoraf de 6.000 kroner dog gik til hendes bookingbureau.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*