De frådsede med dine penge : Top 10 over frådsende politikere som genopstiller den 21. november

Del artiklen her:

Lokalvalgene står for døren og dermed også et muligt opgør med politikere, som i den snart forgangne valgperiode har haft et liberalt forhold til skatteydernes penge. De kommende dage giver Journalista.dk et overblik over, hvem en række af de mest udtalte kunne være.

– De kom onsdag morgen og ringede på. Jeg var i nærheden. Men det var ligesom på film.

Sådan lød det fra Peder Hummelsmose overfor Lokalavisen, da han i 2016 kommenterede på en del af skandalen om Vejle Havn, da han sammen med andre vejlensiske byrådsmedlemmer fik ransaget sin privatbolig i forbindelse med, at politiet undersøgte uregelmæssigheder på Vejle Havn.

Venstres medlem af Vejle Byråd havde i denne periode været en del af det markante forbrug af skatteydernes midler på havnen, som blev taget op og efterfølgende dokumenteret af Journalista.dk, hvilket skete på trods af at det lokale dagblad Vejle Amts Folkeblad i første omgang havde nægtet at røre ved det, som blev en af de sidste par års største kommunale skandaler.

Læs også : Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

På trods af at været en del af persongalleriet omkring Vejle Havn, genopstiller Peder Hummelsmose alligevel til kommunalvalget den 21. november. Dermed går han efter et genvalg, hvilket blandt andet vil give ham mulighed for igen at få indflydelse på driften af de kommunale selskaber, som han har været med til at skandalisere.

Men Peder Hummelsmose er langt fra den eneste kandidat til det forestående valg, som vi på Journalista.dk indenfor de seneste år har kunnet dokumetere, har haft et noget løst forhold til først og fremmest rejse- og repræsentationskontoen.

 

Formål lige så vigtigt som beløbets størrelse

Derfor vil vi i dagene op til valget den 21. november på alle hverdage offentliggøre en Top 10-liste over lokalpolitikere, som fortjener en ekstra opmærksomhed for deres forbrug af skatteydernes penge.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Det er dog langt fra kun udgifternes størrelse, som er indgået i vurderingen. Det har også gjort hvilke forklaringer, som politikerne er kommet med i forbindelse med, hvorfor skatteydere har skullet betale for deres rejser eller repræsentation. Eksempelvis er det blevet tillagt betydning, hvis de har fortalt en historie, som efterfølgende ikke har vist sig at være sand.

Uden at afsløre for meget kan vi godt love, at Peder Hummelsmose er med på listen over frådsende politikere. Ikke kun for hans deltagelse i skandalen om Vejle Havn, men også for i første omgang at nægte, at der overhovedet var noget galt. Det for efterfølgende efter eget udsagn helt frivilligt, at tilbagebetale udgifter i forbindelse med en erklæret studietur med Vejle Havn til USA, hvor det faglige indhold i bedste fald var til at overskue.

Læs også : Frådsedirektør tjente over 1.500.000 kroner om året – og betalte 5.000 kroner i husleje for herskabsvilla på 200 kvadratmeter

Den første kandidat kan du læse om i morgen, mens den sidste bliver præsenteret dagen før valget.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*