Barnepigestaten slår til igen : Professionel fodboldklub smører madpakker og serverer morgenmad til byens unge for en formue – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Vejle Boldklub er ikke kun en ambitiøs 1. divisionsklub. Det er også en fodboldklub, som tjener gode kommunale penge på aktiviteter, man normalt kun ser hos socialt orienterede virksomheder.

Vejle Boldklub Vejle Kommune

– Et seriøst grundlag for topfodbold – baseret på en sund og forsvarlig økonomi, den stærkeste talentudvikling i Danmark med egne profiler i en stærk ligatrup og kommercielt netværk i hele regionen baseret på værdi og udbytte.

Sådan lyder den forretningsmæssige idé bag Vejle Boldklub ifølge hjemmesiden for klubben, der aktuelt frister en tilværelse i 1. division. Men ambitionen er dog klar for traditionsklubben, der har som mål igen at vende tilbage til Superligaen for her at indtage en position, som de rødblusede havde op igennem 70erne og 80erne.

Læs også : Kommunen holdt hånden under Vejle Boldklub – betalte ikke husleje i mindst et halvt år

For at skabe det økonomiske fundament for opfyldelse af ambitionerne, skal udtrykket ”sund” i Vejle Boldklubs forretningsidé på det nærmeste tages bogstaveligt. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har fået adgang til fra Vejle Kommune. Herunder i den aftale, som kommunen har indgået med den professionelle fodboldklub omkring lokale skoleelever, hvis faglige kundskaber eller motivation bedømmes til at være lav af embedsmændene.

Aftale indgået mellem Vejle Boldklub og Vejle Kommune

 

Madpakker og morgenmad del af Vejle Boldklubs opgaver

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, står Vejle Boldklub i øjeblikket bag et projekt for denne type skoleelever i 8.-10. klasser i Vejle Kommune, hvor det sociale i dén grad synes i højsædet hver onsdag og fredag.

Læs også : Midt under Vejle Havn-skandalen : Havnechef scorede millioner – og langt mere end sin efterfølger

Det skyldes blandt andet at det er den professionelle fodboldklubs opgave at sørge for, at de 15 deltagende elever får morgenmad i fodboldklubben, når de træner mellem 7.45 og 9.30 om morgenen. Efter træningerne er det samtidig klubbens opgave at få smurt madpakker, som deltagerne kan få med i skole.

Læs også : Dyr kommunal udklædning : Vejle sprængte budgettet for halloween-fest

Selv om det af aftalen mellem Vejle Kommune og Vejle Boldklub tydeligt fremgår at der ikke er tale om et eliteprojekt, er det langt fra en billig oplevelse for skatteyderne at sende de ikke-uddannelsesparate til morgentræning og – spisning hos 1. divisionsklubben i fodbold.

Således står regningen inklusiv moms i 312.500 kroner for projektet, som i alt løber et år frem til den 28. februar 2018.

Udgiftsoversigt for samarbejde mellem Vejle Boldklub og Vejle Kommune

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Bjørknæs for H……, har du ikke noget mere aktuelt? næsten 4 år gammelt.
    Der er squ da nok misbrug af offentlige midler at tage fat på.
    Djøferne f. eks!
    Sigge Winther er nu blevet underdirektør i DJØF og er udkommet med en ny bog/opskrift på hvordan Djøferne får endnu mere magt, samt kan stjæle endnu flere af borgernes tvangsopkrævede skattemidler, med deres ublu ansættelseskontrakter.
    P. SIAD! Stem NB!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*