DR ansætter endnu en direktør : Denne gang til 1.904.917 kroner om året

Del artiklen her:

Statsmediet har oprettet endnu en direktørstilling, hvis regning sendes videre til skatteyderne.

Igennem de seneste år, har Danmarks Radio opbygget et ry for at være et statsmedie, hvor millionlønningerne på det nærmeste står i kø. Personificeret ved generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der som DRs øverst placerede embedsmand, årligt har en samlet indtjening på 3.785.796 kroner.

I laget lige under Maria Rørbye Rønn findes en række menige direktører, hvis lønforhold også klart overgår statsminister Mette Frederiksen. For mens socialdemokraten modtager en årlig aflønning på omkring 1.7 millioner kroner, kan man som menig direktør på Danmarks Radio, se frem til at modtagere flere hundrede tusinde kroner mere i den samlede lønpose.

Læs også : Økonomisk lussing til DRs generaldirektør : Må nøjes med årsløn på 3.785.796 kroner – har tidligere fået kæmpe bonus efter massefyringer

Det drejer sig eksempelvis også om stillingen som direktør for Bruger, Marked og Publicering, der netop er blevet oprettet. Men selv om der er tale om en helt ny stilling, synes lønnen i dén grad at følge det velkendte DR-mønster.

DR Juras oplysninger om lønforholdene for Karsten Dyhrberg Nielsen

 

Mulighed for store bonusser oven i sin faste løn

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos DR Jura, Danmarks Radios juridiske afdeling, kan den nyansatte Karsten Dyhrberg Nielsen se frem til en ganske fornuftig indtjening.

Læs også : DR ansætter endnu en direktør med millionløn – tjener mere end kulturministeren

Således oplyser DR Jura, at Karsten Dyhrberg Nielsens faste årsløn kommer til at stå skatteyderne i 1.656.450 kroner, hvortil kommer arbejdsgiverbetalte pensionsindbetaling på 248.467 kroner om året. Eller hvad der svarer til, at embedsmanden kan se frem til en samlet årlig indtjening på 1.904.917 kroner.

Læs også : DR ansætter endnu en mellemleder – til en årsløn på 850.000 kroner

Hertil kommer muligheden for at få udbetalt bonusser, som selv for direktører i Danmarks Radio, kan dreje sig om flere hundrede tusinde kroner oven i den almindelige løn. Det var eksempelvis tilfældet for Maria Rørbye Rønn, der i 2015 modtog en bonus på 150.000 kroner – efter at juristen havde stået i spidsen for en stor fyringsrunde på statsmediet.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. LICENS. Det er da noget vi giver til os selv, gode venner og nødsituationer som f.eks. hestetransporter

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*