Medansvarlig for ulovlig minkordre scorede kæmpe bonus for veludført arbejde – oven i sin millionløn

Del artiklen her:

Det at være medforfatter til en ordre der nedlagde det danske minkerhverv uden lovhjemmel og efterfølgende et erstatningskrav mod staten på 27 milliarder kroner, er langt fra noget, der diskvalificerer i forhold til at få tildelt en stor bonus.

– Vi forholdt os loyalt til det, som blev meldt ud på pressemødet og i pressemeddelelsen.

Sådan lød det fra Camilla Brasch Andersen, kontorchef i Fødevarestyrelsen, da hun den 16. december sidste år, afgav forklaring i Minkkommissionen. Det for her at give sin udlægning af, hvad der præcist skete efteråret og den tidlige vinter 2020, da Fødevarestyrelsen spillede en afgørende rolle i forhold til minkskandalen.

Udtalelserne fra Camilla Brasch Andersen var imødeset med spænding, fordi hun var en af medforfatterne til den skriftlige ordre, der reelt nedlagde minkerhvervet i Danmark. På trods af at der ikke var nogen lovhjemmel, slog ordren fra blandt andet hendes hånd fast, at minkene skulle aflives – om nødvendigt med bistand fra politiet og militæret.

Læs også : Rigspolitiet mørklægger telefoner i minkskandalen : Nægter at udlevere navnene på de undersøgte

En så økonomisk nærmest katastrofal fejl med store menneskelige konsekvenser, skulle man umiddelbart tro, ville få negativ betydning for Camilla Brasch Andersens ansættelsesforhold. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Fødevarestyrelsen, må dette langt fra anses fra at være tilfældet.

Fødevarestyrelsens oplysninger om Camilla Brasch Andersens lønforhold i 2020 og 2021

 

Fast løn på lige over millionen

I stedet har der været tale om, at hun har modtaget et såkaldt engangsvederlag. En bonus der typisk udbetales til ledende embedsmænd, hvis de ifølge arbejdsgiveren, det forudgående år har udført deres arbejde til punkt og prikke.

Læs også : Ministerier og myndigheder har omfattende dokumentation om ulovlige minkordrer du ikke må se – hvis den da ellers ikke er blevet væk

Ifølge de fremsendte opgørelser fra Fødevarestyrelsen til Journalista.dk, var dette tilfældet for Camilla Brasch Andersen i 2021. Således modtog hun her en bonus på 80.000 kroner, hvilket dog kun udgjorde en lille del af den samlede aflønning, skatteyderne betalte hende sidste år.

Læs også : Rigspolitiet ser stort på reglerne : Fremsender ikke ulovlig minkordrer – og gemmer sig bag standardbesvarelser og anonyme medarbejdere

Således udgjordes bruttolønnen af 907.043 kroner, hvortil kom arbejdsgiverbetalte pensionsnindbetalinger på 151.460 kroner. Inklusiv engangsvederlaget på 80.000 kroner, lød Camilla Brash Andersens aflønning i 2021, således på 1.138.503 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*