Fattig kommunes byrådsmedlemmer bruger over kvart million kroner på to studieture til München – på at forberede flere rejser til den tyske storby

Del artiklen her:

Det sydlige Tyskland er åbenbart et område, som der er stor opmærksomhed omkring i Rødovre Kommune.

En gang om året uddeles fra statsligt hold den såkaldte fattigdomshjælp, som går til kommuner, der på baggrund af ansøgninger dokumenterer, at de har problemer med at få økonomien til at løbe rundt.

Blandt modtagerne af de kontante økonomiske tilskud til driften var i 2019 Rødovre Kommune, som på den konto sikrede sig 20 millioner kroner. En udbetaling der ifølge ansøgningen indsendt Rødovres byråd, skulle være med til at sikre den fortsatte kernevelfærd i den storkøbenhavnske kommune.

Læs også : Borgmester skærer ned hjemme – men bruger 250.000 kroner på udenlandsrejse med havn

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Rødovre Kommune, er der tilsyneladende ikke nogle smalle steder, når det handler om byrådsmedlemmernes egne oplevelser, når de sammen med ledende embedsmænd rejser ud i verden.

Specielt ikke når det handler om studieture til München, som i 2019 var det helt store fokuspunkt for politikere og embedsmænd.

Oversigt over udgifter og program for Rødovre Kommunes studieture til München i 2019

 

Over 15.000 kroner brugt per billet til Sydtyskland

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at politikere og ledende embedsmænd fra den københavnske forstadskommune to gange var på farten i 2019 til det sydlige Tyskland. Første gang omkring vinterferien den 6. til 8. februar og anden gang i forbindelse med påskeferien mellem den 23. og 26. april. Rejser der stod skatteyderne i henholdsvis 103.531 kroner og 123.538 kroner, eller hvad der i alt svarer til omkring en kvart million kroner.

Læs også : Rejselysten flåde : Region Hovedstaden har brugt 2.914.120 kroner på studierejser i Sundhedsplatformen – til samme lille amerikanske by

Det vel og mærke selv om formålene for turene var noget nær identiske, da beskrivelsen for aprilturen lød :

– Formålet med turen til München var at få et indblik i mulighederne for et eventuelt kommende studieophold for eleverne i folkeskolen. Studieopholdet har relevans i forhold til skolernes arbejde med Teknologi og Innovation.

Ligesom formålet for rejsen mellem den 6. og 8. februar også var at forberede andre studierejser :

– Økonomiudvalgets studietur til München havde til formål at se på mulighederne for fremtidige studieture som inspirations- og læringsoplevelser for 8. klasseeleverne ved indførelse af Teknologi og innovation i Folkeskolerne i Rødovre Kommune

Læs også : Kommunale busfolk på langfart : Brændte 425.000 kroner af på Canada-rejse

I alt deltog 8 byrådsmedlemmer og 7 embedsmænd på de to rejser i 2019 til München hvilket gjorde, at skatteyderne i alt måtte af med omkring 15.000 kroner for at sende hver af dem på besøg i det sydtyske.

Udgiftsbilag i forbindelse med Rødovre Kommunes studieture til München i 2019

 

Udgiftsbilag i forbindelse med Rødovre Kommunes studieture til München i 2019

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*