Skandaleramt borgmester stopper frivilligt – og forgyldes allerede dagen efter hans fratræden

Rødovre Kommunes pressefoto af borgmester Erik Nielsen
Del artiklen her:

Rødovre Kommunes mangeårige borgmester stopper ved udgangen af marts måned. Selv om det sker i forlængelse af flere skandalesager, kan socialdemokraten alligevel forlade borgmesterposten som en holden mand.

Erik Nielsen Rødovre Kommune

Når embedsmændene i Rødovre Kommune møder ind på arbejde den 2. april, bliver det til en ny politisk chef. Det sker efter at kommunens mangeårige førstemand Erik Nielsen tidligere på dagen offentliggjorde, at han trækker sig tilbage. En pensionering der kommer i forlængelse af en række afsløringer af forvaltningen af skatteydernes penge i Rødovre Kommune, hvilket blandt andet inkluderede erhvervelsen af en dyr Mercedes til Erik Nielsen.

Læs også : Socialdemokratiske borgmestre til frådsefest hos Vestforbrændingen : Kuvertpriser til over 3.000 kroner

Men selv om Erik Nielsen må aflevere sin borgmesterkæde i utide, er han alligevel sikret en særdeles fornuftig fratrædelsesordning. Det skyldes ikke kun en speciel efterløn for borgmestre, men også at den første store udbetaling kommer i forlængelse af selve hans fratræden.

Forhold der fremgår af den såkaldte Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv.

 

Stor engangsudbetaling i forlængelse af fratræden

Det er blandt andet bekendtgørelsens §20 der fastslår, hvilket eftervederlag landets borgmestre sikrer sig, når de forlader deres stilling. Vel og mærke udbetalinger der ikke afhænger af, om de eksempelvis går frivilligt, forlader posten som følge af sygdom, eller taber et valg. I stedet er det ifølge bestemmelsens stk. 4 alene i de situationer, hvor at en afgående borgmester bliver medlem af Folketinget, minister, regionsrådsformand eller borgmester på ny, at han eller hun ikke kan få udbetalt et eftervederlag.

Læs også : Udvalgsformand inviterede 15 til Adam & Noah-show på skatteydernes regning : Kommunen nægter at fortælle hvorfor – af hensyn til sin ”tavshedspligt”

Eftervederlagets størrelse afhænger af, hvor mange år den afgående borgmester har siddet på posten. Erik Nielsen har været Rødovres borgmester siden 1994, hvilket kvalificerer ham til at modtage det maksimale eftervederlag på et års løn. Med en årlig borgmesterløn på omkring millionen, er det således dette beløb, Erik Nielsen kan se frem til at modtage i forbindelse med sin afsked.

Læs også : Årets fedterøv : Kommunal embedsmand tjener 3.428.470 kroner om året – men kræver at skatteyderne betaler for hans shots og irish coffee

Samtidig gælder der det specielle for udbetalinger af eftervederlag, at halvdelen kommer til udbetaling på én gang – hvilket sker allerede den 1. i måneden efter borgmesterens fratræden. Det følgende halve år kommer eftervederlaget til udbetaling i lige store portioner, indtil at den tidligere borgmester har modtaget hele beløbet.

Hvilket betyder at Erik Nielsen allerede den 1. april kan se frem til, at Rødovre Kommune overfører omkring en halv million kroner til hans lønkonto.

Del artiklen her:
4 Comments

  1. Hvorfor stemmer danskerne på politikere man ikke kan stole på?
    Er danskerne masochister?
    “die dumme dänen” har selv stemt på denne sosse, så må de finde sig i hans uvederhæftighed og betale alle bonuser og vederlag! som nogle Djøfere, for øvrigt, har opfundet.
    Ingen kvaler danske betaler! Idioter!
    P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*