Byråd hævede skatterne og skar ned på børn og ældre – hvorefter det brugte 160.000 kroner på at se på opera og vikingeskibe

Roskilde Kommunes pressefoto af borgmester Tomas Breddam
Del artiklen her:

Selv om det kniber med at få de økonomiske ender til at mødes i Roskilde, synes der ikke at være nogle smalle steder, når det handler om studieture til udlandet for politikere og ledende embedsmænd.

Roskilde Kommune

Da politikerne i Roskilde Kommune satte sig sammen i efteråret for at lave budgetforliget for 2020, var det langt fra med armene løftet over hovedet. Det skyldtes at den københavnske forstadskommune havde så store problemer med at få økonomien til at løbe rundt, at man ikke kun så sig nødsaget til at hæve skatterne, men også skære ned på det, som typisk omtales som kernevelfærd – de lokale skolebørn og kommunens ældre.

Nedskæringer og skattestigninger der kom i forlængelse af, at Roskilde Kommunes byrådsmedlemmer sammen med ledende embedsmænd, havde været særdeles aktive gæster i lufthavne i ind- og udland. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Roskilde Kommune.

Læs også : 5-stjernet luksushotel og dyre flysæder : Kommune sender tre mand på Kina-rundrejse – for 100.000 kroner

Vel og mærke rejser der ikke kun er gået til klassiske destinationer for kommunale delegationer som Glasgow og Edinburgh, men eksempelvis også norske Oslo og den sydgrønlandske by Qaqortoq.

Oversigt over udgifter for Roskilde Kommunes 2019-rejse til Oslo

 

Besøg i opera – og i det sydlige Grønland

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk blandt andet, at en gruppe af byrådsmedlemmer fra Roskilde Kommune i midten af november 2019 satte sig ombord på flyet til Oslo. Det for få måneder efter at have hævet skatten og skåret ned på en række kernevelfærdsområder, at bruge 160.181 kroner på en tur, hvor man både besøgte den norske opera og skulle se på vikingeskibe i og omkring den norske hovedstad. Med på turen til Oslo var en delegation fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde, der i meget høj grad er finansieret af skatteyderne. Det var med til at gøre at den samlede regning for Oslo-udflugten, løb op i over 250.000 kroner.

Læs også : Geysere, nationaldag og turistoplevelser : Kommune brugte langt mere end forventet på rejse til Island

En anden markant rejse foretog af byrådsmedlemmer og ledende embedsmænd fra Roskilde Kommune, kom i slutningen af juni 2019, da 12 delegationsmedlemmer satte sig ombord på flyet til Grønland. Det for her at deltage i et venskabsbesøg i sydgrønlandske Qaqortoq, hvilket medførte en regning på 109.896 kroner.

Deltagere og udgifter i forbindelse med Roskilde Kommunes rejse i 2019 til Grønland

Del artiklen her:
10 Comments

 1. God journalistik, husk dog at sætte parti logo på billederne, man vil så opdage at 9 ud af 10 steder hvor der er fråds og magtmisbrug, er det med socialdemokratisk flertal. Det siger jeg ikke for at fejre nogen af de to blokke blå- eller rød socialistblok. Jeg er upartisk, og ønsker alene fokus på symptomer associeret med dansk frådseri.

  • så undre det mig at man nævner partiet ved navn hvis man er upartisk.. for det kunne ske og sker i alle kommuner

 2. Vås!
  Det største misbrug af midler forgår altid fra de blå partier, nu er der så rød parti her, og det skulle du lige ind og understrege.

  Og det siger jeg ikke for at fejre nogen sf de 2 blokke.
  Men at påstå at rød blok skulle have mest magtmisbrug og bruge Flere penge på sig selv, er jo direkte løgn.

 3. Pas nu på med den nemme forargelse. Oslo er meget relevant at lære af. De har hævet sig fra en kedelig provinsby til en metropol med fremsynet trafikregulering og spændende byggeri.Vores eget vikingeskibsmuseum er en skuffelse for mange besøgende og kunne nemt tåle inspiration.

  • fremsynet trafikregulering?
   efter at have arbejdet i oslo i 20 år, oplever jeg trafiken som total kaos.

 4. 160.000,- er vel ingenting, når man læser om de MANGE millioner som byggeriet af svømmehal ender med at koste ekstra …… Hvem skal betale den regning ??

  • Det skal du og jeg og det er fordi de selv er bygherre det var den største fejl de har gjort

 5. Præcis, så bliver man harm når man samtidig ved at så mange andre områder (ikke kun ældre og børneområdet) er beskåret i sparerunder ! Men bygge et sindsygt projekt, det kan man godt !!?

 6. Jeg undrer mig over, at man kalder Danmarks 10. største by, Roskilde, for forstadskommune til København.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*