Hver vinter løber de såkaldte COP-møder af stablen, hvor diskussionen om nedbringelse af flyrejser spiller en stor rolle. Det sker samtidig med at de store danske delegationer, netop tager flyet til møderne, selv når de har alternative transportformer.
I disse dage løber den 25. udgave af COP-møderne af stablen, hvilket sker i den spanske hovedstad Madrid. En møderække Danmark tidligere har været en del af, da COP15 i 2009 blev afholdt i København.
Et arrangement der har været en stærkt medvirkende årsag til, at Danmark fast sender store delegationer til COP-møderne. FN-sammenkomster der traditionelt har nedbringelsen af CO2 som det helt store tema, hvor de forskellige landes delegationer anført af regeringschefer og ministre blandt andet forsøger at finde frem til, hvordan der kan ske nedbringelse af flyrejser.
En holdning der også kendes fra skiftende danske regeringer, der alle har haft som målsætning, at netop flyrejser har en så dårlig indflydelse på miljøet, at det er nødvendigt at nedbringe dem mest muligt. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos forskellige ministerier, er det sket samtidig med, at selvsamme ministerier har sendt store delegationer med fly til miljøtopmøder, selv om flere af de seneste COP-møder har været placeret steder, hvor der var reelle alternative til at tage flyet.
Valgte flyet frem for færgen
Det var eksempelvis tilfældet ved COP24-mødet, der sidste år blev holdt i polske Katowice. Det på et tidspunkt hvor der var flere forskellige muligheder for at tage færgen, da der eksempelvis var en direkte forbindelse mellem København og polske Swinoujscie.
En mulighed Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet dog ikke benyttede sig af, da man i stedet sende sin store delegation af embedsmænd anført af den daværende miljøminister Lars Christian Lilleholt med fly til Polen. I alt drejede det sig ud over Lars Christian Lilleholt om 18, der på den måde blev sendt til COP-møde i Polen – alene fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.
Læs også : Borgmester skærer ned hjemme – men bruger 250.000 kroner på udenlandsrejse med havn
Året forinden blev COP23-mødet afholdt i tyske Bonn, hvilket også gav mulighed for at Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet kunne have gjort brug af andre transportformer end fly. Det blev dog ikke tilfældet, da delegationen på 14 embedsmænd ledet af Lars Christian Lilleholt, alle tog flyet til den tidligere tyske hovedstad.
Store delegationer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har i det hele taget været normen, når man ser på de seneste års COP-møder. Således sendte 22 til Paris for at deltage i COP21 i 2015, mens der var 15 ombord på flyet, da COP22 i 2016 blev afholdt i Marrakech i Marokko.
I bedste velgående lever korruption, dobbeltmoral, ignorance samt idioti.
Befolkningen bøjer sig forover og modtager dagligt ‘servicering’ fra
de individer der skulle gavne befolkningen……
Glædelig jul.