Ministerium lejede mødelokale i Polen i 13 dage – for 75.000 kroner

Del artiklen her:

Det blev en bekostelig affærer for skatteyderne, da Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet sidste år deltog ved COP24-mødet i Polen.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Her i begyndelsen og midten af december afholdes COP25-mødet i Madrid, hvilket er endnu et nummer i rækken af miljøtopmøder, som FN har holdt de seneste år. Tidligere har Danmark stået for tur, da COP15 blev afholdt i København tilbage i 2009.

Blandt de lande som fast sender store delegationer til COP-møderne er Danmark, hvilket også var tilfældet sidste år, hvor COP24 blev afholdt i polske Katowice. En deltagelse hvor skatteyderne blandt andet fik lov til at betale lige over 300.000 kroner for, at Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet kunne gøre brug af en iøjnefaldende indkvartering. Den skete således på et slot, som blandt andet byder sine gæster på romerske bade.

Læs også : Geysere, nationaldag og turistoplevelser : Kommune brugte langt mere end forventet på rejse til Island

Men de dyre overnatninger var dog ikke den eneste væsentlige udgift, som Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet havde sidste år i Polen.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets leje af kontorer i forbindelse med COP24 i Polen

 

Over 6.000 kroner om dagen for at leje kontor til miljøtopmøde

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, at skatteyderne også måtte finde den store pung frem, da den store delegation af embedsmænd anført af den daværende minister Lars Christian Lilleholt, skulle finde kontorplads under COP24-mødet.

Læs også : Alternativ-kandidat kræver opgør med flyrejser : Snupper selv flyet frem for toget – og taxaen frem for bussen

Det medførte en regning på 11.200 amerikanske dollars, eller hvad der svarer til 75.000 kroner. Det for at gøre brug af et såkaldt delegationslokale i 12 dage i perioden mellem den 3. og 14. december 2018, hvilket således medførte en daglig regning på over 6.000 kroner.

Læs også : Borgmester skærer ned hjemme – men bruger 250.000 kroner på udenlandsrejse med havn

En pris der svarer meget godt til, hvad Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet også betalte for at leje et mødelokale ved COP23-mødet i 2017 i tyske Bonn. Her lød prisen på 9.044 euro, svarende til 67.573 kroner. Det for at et lokale på 20 kvadratmeter, der stod til rådighed de 12 dage, hvor miljøtopmødet varede.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets leje af kontorer i forbindelse med COP23 i Tyskland

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*