Et af Enhedslistens politiske slagnumre er dyrevelfærd. Alligevel havde partiets netop afgåede borgmester i København, Morten Kabell, under en tur til Sydfrankring ingen problemer med at sætte tænderne i tvangsfodrede dyr.
– Betegnelsen foie gras er fransk og betyder direkte oversat ”fed lever”. Det er netop den store fedtlever, som er det særlige ved foie gras. Ved at tvangsfodre ænder og gæs vokser deres lever til en unaturlig stor størrelse. Tvangsfodringen sker ved, at fuglen fastholdes. Herefter føres et 30 cm langt rør ned i halsen på den, hvor en blanding af majs og olie pumpes direkte ned i mavesækken på fuglen. Ofte fastholdes de ved at blive fikseret i små bure uden mulighed for at vende sig.
På denne måde beskrev Dyrenes Beskyttelse i december 2017 måden, hvorpå foie gras produceres. Det i en pressemeddelelse fra dyreorganisationen, hvor det slåes fast, at forbruget af foie gras var faldende i Danmark.
Læs også : Morten Kabells nye arbejdsplads scorede kassen – på at opliste ideer om cykelstier
Blandt undtagelserne til den hovedregel, er dog Enhedslistens nu tidligere teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell. For selv om hans parti fast er blandt fortalerne for forbedret dyrevelfærd, har han dog ikke haft noget problem med at få skatteyderne til at betale for middage, hvor foie har været en fast bestanddel.
Borgmester og ledende embedsmænd faste gæster på gourmetrestauranter
Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i middage, som Morten Kabell afholdt under en rejse i 2017. Det for at deltage i MIPIM-messen, der har fokus på ejendomsudvikling og -investeringer, hvilket sker i sydfranske Cannes. En messe der afholdes hvert forår, og som har en stor tiltrækningskraft på danske politikere.
Læs også : Morten Kabell & Co på studietur til Japan for 345.300 kroner
Herunder Enhedslistens Morten Kabell, der i 2017 drog til Cannes i sin egenskab af teknik- og miljøborgmester. Med sig på rejsen havde han også en række embedsmænd, blandt dem stadsarkitekten Tina Saaby og direktionsmedlemmet hos Københavns teknik- og miljøforvaltning, Torben Gleesborg. Embedsmænd som Morten Kabell også inviterede på skatteyderbetalte middage, hvilket skete på gourmetrestauranterne La Bravade og Chez Astoux, hvor middagene for politikeren og de ledende embedsmænd stod skatteyderne i henholdsvis 2.600 kroner og 1.500 kroner.
Læs også : Grådig borgmester ansatte partifælle til sekretæropgaver – til kæmpeløn
Bag udgifterne gemmer sig, at Morten Kabells repræsentationskonto begge dage betalte for, at der stod foie gras på menuen. Det vel og mærke på trods af, at Enhedslisten ellers ifølge deres politiske udmeldinger arbejder for, at dyrevelfærd skal på dagsordenen – så eksempelvis tvangsfodring af dyr ikke længere skal være muligt.
Vær den første til at kommentere