Hovedstadskommuner bruger millioner af kroner på at fortælle de er fattige

Pressefoto fra Københavns Kommune
Del artiklen her:

Ifølge 34 kommuner i og omkring København har de store økonomiske problemer grundet den såkaldte udligningsordning. Alligevel har der været hul i budgettet til, at de samme kommuner har kunnet køre dyre landsdækkende kampagner, hvor de fortæller om deres erklærede økonomiske problemer.

Ballerup Kommune Albertslund Kommune

– Folketinget har igennem de sidste mange år flyttet flere og flere penge fra hovedstadsområdet til Jylland. Beløbet er fordoblet siden 2007 og er i 2018 oppe på 13,3 milliarder kroner. Stop denne forskelsbehandling nu.

Sådan lød hovedbudskabet i annoncer, som 34 kommuner i eller omkring hovedstadsområdet indrykkede tidligere på måneden i en række landsdækkende dagblade. En kampagne som sikrede hul igennem til landets medier, der i forbindelse med kampagnen gav taletid og spalteplads til beretninger fra først og fremmest borgmestre fra hovedstadsområdet. Det var eksempelvis tilfældet hos Danmarks Radio, hvor til Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune, fortalte, at kampagnen skulle ses i forlængelse af igangværende forhandlinger med regeringen.

Læs også : Morten Kabell fyrede den af under sydens sol – med luksuslejlighed og gourmetmiddage

Hvad Steen Christiansen dog ikke fandt anledning til at fortælle var, hvad den slags annoncerne og hele arbejdet med at organisere kampagnen står de storkøbenhavnske skatteydere i. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk hos opnået hos eksempelvis den socialdemokratiske borgmesters kommune.

Faktura fra Albertslund Kommune til Ballerup Kommune for deltagelse i udligningskampagne

 

Store udgifter til kampagnehjemmeside

At det netop var Steen Christensen der udtalte sig til statens mediehus, er måske ikke så overraskende set i forhold til, at hans kommune fungerer som sekretariat for de 34 kommuner i og omkring København. Derfor er det også herfra, at der sker udsendelse af fakturaer til de andre deltagende kommuner.

Læs også : Esbjerg Kommune kryber til korset : Politikere og embedsmænd spiste og drak for 1.665 kroner – for hver kuvert

Blandt modtagerne har derfor været Ballerup Kommune, der løbende har betalt til projektet om at fortælle omverdenen, at den økonomiske fordeling mellem landets kommuner, ifølge kommunerne i eller omkring hovedstadsområdet, stiller dem urimeligt dårligt overfor først og fremmest jyske kommuner.

Den slags er bestemt ikke billigt for skatteyderne, da hver kommune ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk årligt betaler 25.000 kroner, for at være med i samarbejdet Stopforskelsbehandlingen.nu. Eller hvad der svarer til, at de 34 kommuner årligt i alt betaler 850.000 kroner. Det blandt andet til en hjemmeside, som indeholder en lang række af de samme argumenter, som også blev præsenteret i de store avisannoncer.

Læs også : Mens Jens Okking lades i stikken : Byrådstop på party-cruise

Hertil kommer så selve de annoncer, som er blevet indkøbt fx i forbindelse med februarkampagnen. Derved løber kommunernes udgifter hvert år op i millioner af kroner, for at fortælle politikerne på Christiansborg, at udligningsordningerne medfører et mindre økonomisk råderum, end kommunerne ville have haft uden.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*