Esbjerg Kommune kryber til korset : Politikere og embedsmænd spiste og drak for 1.665 kroner – for hver kuvert

Del artiklen her:

Selv om der står opført 13 på regningen oplyser Esbjerg Kommune, at der kun var 10, der spiste en iøjnefaldende middag på et insted i New York. Det i forbindelse med en USA-rejse, som kostede en kvart million kroner.

Chef Maria Loi, den officielle ambassadør for græsk gastronomi, udpeget af Chef’s Club of Greece, har åbnet Loi Estiatorio, en afslappet goutmetrestaurant i New York. Den er baseret på hendes kulinariske filosofier, tilsat friske, sunde ingredienser, og bygget på et udvalg af opskrifter fra hendes seneste bog, The Greet Diet.

Sådan kunne en fordansket udgave lyde af den salgstale, som Restaurant Loi Estiatorio giver af sig selv på sin hjemmeside. En restaurant hvis græske mad er så højt profileret, at der fast er en stor repræsentation af amerikanske berømtheder. Således har ejeren ladet sig fotografere sammen med filmstjerner som Matt Damon, ligesom restaurantens hjemmeside også viser billeder af hende sammen med eksempelvis Alan Alda, kendt fra tv-serien Mash.

Læs også : Turistoplevelser og jazz : Politikere og embedsmænd fyrede den af i New York – brændte kvart million af på studietur

Men restauranten tiltrækker dog ikke kun amerikanere, som ønsker at få stillet sulten i græske specialiteter. For da Esbjerg Kommune i 2015 sendte en større delegation til New York, lagde lokalpolitikerne og embedsmændene nemlig også vejen forbi Loi Estiatorio.

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, blev det langt fra en billig affærer.

Udgifter til og deltagere i middag i USA foråret 2015

 

Dyr middag under pebret New York-besøg

Bilagene viser nemlig, at det i alt kostede skatteyderne 2.446 amerikanske dollars, da den kommunale delegation besøgte restauranten. Hvilket man fra Esbjerg Kommune har opgjort, på daværende tidspunkt medførte en regning på 16.658 kroner.

Læs også : Kommunal delegation på 10 helt tæt på filmstjerner : Spiste og drak på insted for 16.658 kroner

Det store spørgsmål er dog, hvor mange der rent faktisk spiste på Loi Estiatorio i maj 2015. For ifølge regningen fra besøget, synes der at have været 13 deltagere. I hvert fald blev der eksempelvis bestilt græsk kaffe til 13, hvilket kunne indikere, at der havde været dette antal til bords.

Ifølge en email fra Esbjerg Kommune til Journalista.dk, var der dog kun 10 spisende gæster på restauranten. Det svarende til antallet af kommunalpolitikere og embedsmænd, der deltog på rejsen til New York i perioden mellem den 8. og 13. maj 2015. Eller hvad der svarer til, at skatteyderne for hver af kuverterne, betalte en gennemsnitlig pris på 1.665 kroner.

Læs også : Esbjerg Havns smag for Michelin-stjerner : Middag til 26.637,10 kroner

Det i forbindelse med en rejse, som i alt løb op i 244.151 kroner.

Oversigt over udgifter til Esbjerg Kommunes udgifter til USA-rejse foråret 2015

Opdatering 12. februar klokken 15.17 : Esbjerg Kommune oplyser i forbindelse med artiklen, at man på trods af tidligere korrespondance med Journalista.dk mener, at der var 13 deltagere ved middagen i USA. Journalista.dk har således anmodet fremsendelse af dokumentation herfor, ligesom der er indgivet klagesag over kommunens sagsbehandling.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*