Intern strid hos DR forud for Melodi Grand Prix : Producer påstår at have udvalgt sang med samarbejdspartner – bankes på plads af underholdningschef

Del artiklen her:

Når aftenens Melodi Grand Prix løber af stablen, er det værd at lægge mærke til sang nummer 10 med Albin Fredy. For hans sang, Music for the road, er der mindst to DR-medarbejdere der påstår, at have udvalgt.

Danmarks Radio

– Det er mig, der har udvalgt sangen.

Sådan lød det fra Mads Enggaard, bidragsproducer på Melodi Grand Prix, da han tidligere på ugen overfor DR.dk fortalte om sagen fremført af solisten Albin Fredy. En sang Mads Enggaard havde udvalgt til aftenens sangkonkurrence, fordi den efter hans opfattelse indeholdt en fremragende kombination af dance- og country-musik. Overfor statsmediet roste Mads Enggaard, hvis opgave det er et hjælpe Danmarks Radio med at finde frem til potentielle deltagende sange ved Melodi Grand Prix, samtidig Albin Fredy for at være en erfaren sanger, som ville kunne løfte sangen yderligere.

Læs også : Fætter-kusine-fest : Producers og kærestens samarbejdspartner udvalgt sammen med på forhånd kendte sange – men DR afviser nepotisme ved Melodi Grand Prix

Men som Journalista.dk kunne afsløre fredag, så har Mads Enggaard et indgående kendskab til Albin Fredy. Således deltog den svenske sanger også ved det danske Melodi Grand Prix i 2013, hvilket skete med sangen Beautiful to me. En sang, hvor Mads Enggaard ikke kun selv deltog på kor, og som hans kæreste Bryan Rice havde været med til at skrive.

Udtalelsen fra Mads Enggaard om at have udvalgt Albin Fredys sang, står i væsentlig kontrast til det, som hans chef, DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme, udtalte tidligere på ugen til Journalista.dk.

 

DR ændrede omtale af Albin Fredys sang

Ifølge Jan Lagermand Lundme var der nemlig tale om, at Mads Enggaard alene havde fundet frem til en række sange, som efterfølgende i første omgang skulle igennem et stort udvælgelsesudvalg, inden det i sidste ende var underholdningschefen, der traf den endelige beslutning.

Læs også : DR fravælger dyre danskere til MGP – og flyver billigere udlændinge ind

Ifølge Jan Lagermand Lundme er det dog journalisten på DR.dk, som har misforstået Mads Enggaard. Det fortæller han til Journalista.dk :

– Det er upræcist. Og derfor er det nu blevet rettet til ved alle solistbeskrivelserne på DR.dk, så der blot står : Bidragsproducer på Dansk Melodi Grand Prix 2018, Mads Enggaard, siger følgende om sangen.

Læs også : Skærer ned på de gamle – men bruger 125.000 kroner på at optage sig selv til Folkemødet

Den nære forbindelse mellem bidragsproduceren Mads Enggaard og sangeren Albin Fredy kan også ses ud af, at de begge var til stede på en såkaldt sangskrivercamp i efteråret arrangeret af et pladeselskab. En sammenkomst for sangskrivere, som har været særdeles succesfuld – for to af sangene ved årets danske Melodi Grand Prix, blev nemlig skrevet her.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*