Frådsende politikere som genopstiller #10 : Mette Bossen Linnet – trængt regions rejseguide

Del artiklen her:

Mette Bossen Linnet er måske ikke den mest kendte politiker i Region Syddanmark. Men hun møder altid gerne op, når den ellers erklærede økonomisk pressede region skal på dyre udenlandsture.

Mette Bossen Linnet

Vi skal igennem en stor sparerunde, og det er aldrig en rar beslutning at være med til at træffe. Men jeg er glad for, at det er endt med et bredt forlig, som næsten alle partier står bag.

Sådan lød det i oktober 2015 fra  Stephanie Lose (V), formand for Region Syddanmark, da hun overfor Fyens fremlagde regionens økonomiske situation. Overfor avisen slog hun samtidig fast, at nedskæringerne ville ramme områder af regionens økonomi, som ellers typisk anses for kernevelfærd.

Men samtidig med at regionen stod foran omfattende nedskæringer, foretog dens politikere en lang række markate rejser. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, kostede det i perioden mellem 2010 og 2015 cirka 4 millioner kroner at sende politikerne med deltagende ledende embedsmænd på studieture. Blandt favoritdestinationerne var Guangdong-provinsen i Kina, hvor prisen for turene fast har ligget på omkring 200.000 kroner. På samme måde som regionens ledelse også har haft en forkærlighed for Canada, som man besøgte i 2015 for en pris af 246.993 kroner.

Læs også : Frådsedirektør tjente over 1.500.000 kroner om året – og betalte 5.000 kroner i husleje for herskabsvilla på 200 kvadratmeter

På trods af at søgningen til regionens studieture var stor blandt medlemmerne af regionsrådet, er der dog én politiker, som for alvor skiller sig ud i en grad, så hun har gjort sig fortjent at komme med på Journalista.dk’s Top 10-liste over genopstillende politikere med et liberalt forhold til skatteydernes penge.

Nemlig Mette Bossen Linnet, der ved regionsrådsvalget i 2013 blev indvalgt som yngste medlem i Region Syddanmark.

 

Fem rejser på kun ét år

Det skyldes hendes store appetit på rejser i 2015, hvor skatteyderne fik lov til at betale en håndfuld besøg i udlandet.

Vi skulle nemlig kun få dage ind i 2015, før hun for første gang pakkede kufferten, for at komme med Region Syddanmark til Amsterdam. En tur der løb af stablen mellem den 6. og 8. janur dette år, hvilke medførte en regning til skatteyderne på 162.097 kroner.

Læs også : Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

Allerede senere i januar, var Mette Bossen Linnet på farten igen – og også denne gang til Holland i form af Einndhoven. En rejse hvor der også var fyldt godt op med andre regionsrådspolitikere, hvilket var en afgørende årsag til, at den løb op i lige godt 100.000 kroner.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Omkring påske fandt Mette Bossen Linnet rejsetasken frem igen, da turen gik til Sverige. En langt mindre eksotisk tur end den, som regionsrådsmedlemmet tog på i efterårsferien 2015, hvor hun sammen med en større delegation aflagte Trieste et besøg.

En by i det nordøstlige Italien, som blandt andet er kendt fore at være et af landets shopping-mekkaer.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*